Červnová nabídka ojetin narostla o 5.000 aut

13. července 2017, 12:02

Letošní červen přinesl  rostoucí zájem lidí o pořízení vozu. V měsíci červnu bylo na českém trhu inzerováno 79.000 ojetých vozů. 

„I letošní začátek léta se projevil zejména v počtu nabízených ojetin. Oproti roku 2016 vzrostl počet nabídek o zhruba o pět tisíc. Už počátkem měsíce jsme zaznamenali rostoucí návštěvnost de-facto na všech pobočkách, čemuž jsme přizpůsobili přístup ke klientům a zavedli větší počet slev na vybrané vozy žádané zejména pro letní měsíce,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka AAA AUTO.

Nejvíce ojetin bylo v červnu již tradičně nabízeno v Praze (22.743), nejméně v Karlovarském kraji (1.994). V červnu si o něco málo polepšil průměrný počet najetých kilometrů, a to z květnových 158.792 km na červnové 158.703 km. Pro klienty zvažující v tomto období koupi ojetého vozu pak byla lepší i cena, která v průměru činila 194.036 Kč, což je o více než 3 tisíce méně než v květnu. Co se hodnoty průměrného stáří vozu týče, tak se i nadále pokračuje v trendu předchozích měsíců a počet let stále klesá, a to na 9,7.

Červnová statistika nepřinesla v první pětce nejinzerovanějších automobilů žádné změny. Znatelněji ovšem zamíchala vozy umístěnými v druhé pětce. Devátou příčku tentokrát obsadil Renault Megane, který v květnovém barometru trhu ojetin zaujal desátou pozici. Do první desítky se pak vůbec poprvé dostal vůz Opel Astra, který se v předchozím měsíci umístil na dvanácté příčce. Naopak do skupiny těch nejinzerovanějších vozů se tentokrát neprobojoval automobil Volkswagen Touran. „S nadcházejícími prázdninovými měsíci se u našich klientů mění i preference při výběru ojetin. Solidní základnu tvoří již tradiční a prověřená pětka vozů, v druhé pětce se pak naopak objevují vozy větší, pohodlnější a se silnějším motorem, tedy vozy, které zvládnou i delší a náročnější cesty v období letních dovolených,“ dodala Karolína Topolová.

Nejinzerovanější ojeté vozy na českém trhu v červnu 2017

Související články

Nejoblíbenější a nejzajímavější ojetiny v 25leté historii AAA AUTO: od Favoritu k Octavii
Nejoblíbenější a nejzajímavější ojetiny v 25leté historii AAA AUTO: od Favoritu k Octavii

Dynamická proměna trhu s ojetými automobily zaznamenala za uplynulé čtvrtstoletí velký vývoj. Ten se netýkal pouze trendů, stupňů výbavy a  nových prvků s ohledem na užitnou hodnotu, cenu či stáří, ale zejména jednotlivých značek a  modelů. Podrobnou analýzu provedla společnost AAA AUTO International.

Počet nabízených ojetin v květnu opět stoupá
Počet nabízených ojetin v květnu opět stoupá

V dubnu šla ručička barometru ukazující počet nabízených ojetých automobilů prudce dolů. Měsíc květen ji však velmi rychle vystřelil do vysokých hodnot. Zatímco v dubnu bylo inzerováno 76.000 automobilů, v květnu se na trhu s ojetinami objevilo až 84.000 vozů. Vyplynulo to z pravidelné analýzy společnosti AAA AUTO, která trh s ojetými automobily kontinuálně sleduje a provádí jeho hodnocení.

Změna v legislativě – nedokončení převodu ojetin se nevyplatí
Změna v legislativě – nedokončení převodu ojetin se nevyplatí

Legislativní vývoj na trhu s ojetými automobily za uplynulých 25 let zaznamenal mnoho změn. Od zavedení a pozdějšího zrušení zákazu dovozu starých aut, přes problematiku stáčení tachometrů až po právě aktuální novelu zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, která vejde v platnost již zítra, 1. června. Měla by usnadnit motoristům zejména registraci vozidel, která bude […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!