Téměř každý druhý zákazník si ojetý automobil pořizuje na úvěr

24. dubna 2013, 22:33

Široká nabídka automobilů přivádí denně do vstupních bran autobazarů tisíce zákazníků. Podle údajů společnosti AAA Auto využili v roce 2011 možnost nákupu automobilu na úvěr v průměru čtyři zákazníci z deseti, zatímco v roce 2012 to byl již téměř každý druhý zákazník. Tento trend s drobným poklesem pokračuje i v letošním roce, stejně tak jako rostoucí zájem o odkoupení vozu na protiúčet.

Lidé se při nákupu nového či ojetého vozidla musí kromě samotného výběru konkrétního automobilu zpravidla také rozhodnout, jakou formu financování zvolí. Dle statistik společnosti AAA Auto zakoupilo v roce 2011 vůz na splátky 42% zákazníků a v roce 2012 to bylo dokonce 48,5% kupujících. Rovněž v prvních měsících letošního roku byl zaznamenán přibližně stejný podíl financování nákupu ojetého vozu pomocí úvěru jako v předchozím roce, byť s drobným poklesem.

„Při koupi vozu využívají naši zákazníci stále více finanční úvěry, a proto jim nabízíme nadstandardní produkty našich finančních partnerů, které mohou exkluzivně získat pouze zákazníci AAA Auto,“ komentuje statistiky Karolína Topolová, generální ředitelka společnosti AAA Auto, a dodává: „Zvyšující se poptávku po úvěrech z posledních let přisuzuji především tomu, že nabídku finančních služeb pravidelně aktualizujeme a přizpůsobujeme požadavkům našich zákazníků.“

Další statistiky rovněž odhalují, že kromě rostoucího zájmu o úvěrové financování nákupu automobilu využívají zákazníci také stále více možnost odkoupení jejich stávajícího vozu na protiúčet. V roce 2008 využila této služby pouhá desetina zákazníků, v roce 2010 stoupnul jejich podíl na 21% a v loňském roce jich byla již více než třetina, konkrétně 35%.

Tisková zpráva AAA Auto

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!