Anthony Denny rozvíjí nové podnikání, prodává nové a ojeté vozy z EU do zemí SNS a Afriky

23. září 2013, 11:46

Majoritní vlastník a bývalý generální ředitel AAA AUTO Anthony James Denny úspěšně zahájil činnost nové společnosti, specializované na vývoz ojetých automobilů zejména do Společenství nezávislých států a střední a severní Afriky. Společnost s názvem AAA AUTO.EU je většinově vlastněna Anthonym Dennym, který do jejího založení, provozu a nákupu vozů investoval vlastní prostředky.

„Po předání ředitelské funkce své nástupkyni Karolíně Topolové jsem zjistil, že nevydržím jen tak sedět a pozorovat, co se děje na trhu, zvlášť poté, kdy jsem si uvědomil, že se v obchodu s ojetými vozy otvírají zcela nové možnosti. Pracoval jsem na tomto projektu přes rok a musím říct, že začínáme být již velmi brzy po zahájení této činnosti velmi úspěšní,“ uvedl Denny.

Společnost nakupuje nové a ojeté vozy po celé Evropě, a to s využitím nejmodernějšího oceňovacího software, který pomáhá v on-line režimu identifikovat příležitosti pro přeshraniční obchod s automobily na základě dat, stahovaných z autoserverů po celé EU. AAA AUTO.EU také využívá data společnosti JATO, světového lídra v oblasti poskytování obchodních (business intelligence) informací, zpráv a dat z automotive sektoru pro import a export automobilů.

„V prvních šesti měsících jsme už vyvezli přes 1000 automobilů do zhruba dvaceti zemí, například do Nigérie, Tuniska, Egypta, Israele a na Ukrajinu, kde je velmi silná poptávka po a kvalitních automobilech z Evropské unie. Jelikož někteří z našich partnerů mají omezené finanční možnosti, budeme v brzké době financovat automobily, které od nás zakoupí a vyvážet je do bezcelních zón v místě určení v jejich městech. Po této úvodní testovací fázi nyní naše aktivity rošíříme v mnohem větším měřítku, a to v partnerství s AAA Auto,“ řekl Denny.

„Rovněž pro vybrané obchodní partnery zahájíme školení v našem prodejním know-how a pomůžeme jim zavést naše softwarové systémy pro obchod a správu skladových zásob vozů, abychom jim zajistili dlouhodobý úspěch v rámci prodeje automobilů na jejich domovských trzích,“ uzavřel Denny.
 

Související články

AAA AUTO Group dovezla letos 4.000 zánovních automobilů ze zemí EU
AAA AUTO Group dovezla letos 4.000 zánovních automobilů ze zemí EU

Během roku 2013 skupina AAA AUTO dosáhla rekordního dovozu 4.000 ojetých aut ze zemí EU, přičemž 15% těchto vozů bylo bezprostředně vyvezeno do zemí Společenství nezávislých států (hlavně Ruska), Ukrajiny a dalších východoevropských zemí (zejména pobaltských republik). AAA AUTO se snaží podpořit tento nový trend svého businessu a zvýšit množství exportovatelných aut na základě přímé […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!