AAA AUTO Group dovezla letos 4.000 zánovních automobilů ze zemí EU

22. října 2013, 22:51

Během roku 2013 skupina AAA AUTO dosáhla rekordního dovozu 4.000 ojetých aut ze zemí EU, přičemž 15% těchto vozů bylo bezprostředně vyvezeno do zemí Společenství nezávislých států (hlavně Ruska), Ukrajiny a dalších východoevropských zemí (zejména pobaltských republik). AAA AUTO se snaží podpořit tento nový trend svého businessu a zvýšit množství exportovatelných aut na základě přímé spolupráce s některými z největších evropských aukčních domů specializovaných na prodej automobilů.

“Po mnoho let se český trh potýká s nedostatkem ojetých vozů, které by byly dobře vybavené, téměř nové, po jednom majiteli a bez nehod, s kompletní servisní historií. Většina těchto vyhledávaných aut je ve stáří 2-5 let a pohybují se v cenovém rozmezí 150.000 – 300.000 Kč. Snažili jsme se nakupovat zánovní auta s vlastnostmi, které je těžké najít na českém trhu – vybavená atraktivním motorem a v preferované barvě s nadstandardní výbavou. Všechna auta mají možnost odpočtu DPH. Většina vozů je německého nebo francouzského původu, mezi nejvyhledávanější patří VW, Ford, Peugeot a Renault. Také chceme samozřejmě uspokojit poptávku našich zákazníků po 4×4, SUV a luxusních autech,“ vysvětluje Petr Vaněček, ředitel nákupu AAA AUTO.

Zeměmi původu těchto vozů jsou zejména Belgie, Lucembursko, Německo a Dánsko. Mezi dodavatele aut patří například leasingové společnosti a autorizovaní prodejci – velké mezinárodní firmy s dlouhou historií a vysokou důvěryhodností. „Naše databáze prodejců obsahuje přes 400 jmen,“ řekl Vaněček.

Zatímco v roce 2012 většina z dovezených automobilů zůstala v České republice, v roce 2013 bylo stále více a více těchto vozidel vyváženo do zemí Společenství nezávislých států a dalších východoevropských zemí. Tento re-export meziročně vzrostl z 5% na 15% a tvoří nový rychle rostoucí obchodní segment AAA AUTO. Společnost také pracuje na novém, vysoce sofistikovaném systému, který jí umožní prodávat vozidla prostřednictvím některého z největších evropských aukčních domů, se kterými také spolupracuje na vývoji nového společného obchodního modelu.

“V současné době jednáme s několika největšími evropskými aukčními domy, které jsou aktivní v Německu, Belgii, Holandsku a Francii. Mají zájem o vývoj transparentnějšího procesu nákupu pomocí on-line systému pro oceňování vozů a stanovování jejich prodejních cen pro další prodej ať už prostřednictvím velkoobchodu nebo koncovým zákazníkům. Spolupracujeme na vývoji systému, který by produkovat vyšší tržby a objemu nákupů pro obě strany. Chceme prozkoumat různé alternativy pro výkup vozů v celé Evropě, určit potenciální prodejní cenu vozidla prostřednictvím dražeb a pak koupit auto a prodat ho právě přes aukční síně. Systém je určen pro práci s nižší marží a vyšším objemem obchodů na základě současných možností naší společnosti, s využitím námi nově vyvinutého know-how,“ dodal Vaněček.

Více informací o aktivitách AAA AUTO v oblasti dovozu a exportu je k dispozici na webové stránce http://www.aaaauto.cz/dovoz-aut.

Související články

Prodeje AAA AUTO Group zrychlily ve 3. čtvrtletí růst
Prodeje AAA AUTO Group zrychlily ve 3. čtvrtletí růst

Podle zářijových prodejních výsledků společnost AAA AUTO Group prodala celkem 42.852 ojetých aut během prvních devíti měsíců letošního roku. To je meziročně o 9,9% více než ve stejném období roku 2012. Nejrychleji rostoucím regionem bylo Rusko s tím, že i prodeje na slovenském trhu zůstaly velmi vysoké. Česká republika svým růstem předčila očekávání z počátku […]

Anthony Denny rozvíjí nové podnikání, prodává nové a ojeté vozy z EU do zemí SNS a Afriky
Anthony Denny rozvíjí nové podnikání, prodává nové a ojeté vozy z EU do zemí SNS a Afriky

Majoritní vlastník a bývalý generální ředitel AAA AUTO Anthony James Denny úspěšně zahájil činnost nové společnosti, specializované na vývoz ojetých automobilů zejména do Společenství nezávislých států a střední a severní Afriky. Společnost s názvem AAA AUTO.EU je většinově vlastněna Anthonym Dennym, který do jejího založení, provozu a nákupu vozů investoval vlastní prostředky. „Po předání ředitelské […]

AAA AUTO se vrací do Maďarska
AAA AUTO se vrací do Maďarska

AAA AUTO se po pěti letech vrací na maďarský trh s cílem stát se s 1000 vozy na jednom místě opět největším obchodníkem s ojetými automobily v zemi. Začátkem února AAA AUTO zahajuje výkup vozů a provoz call centra, v březnu se rozjede prodej a plný provoz včetně poskytování finančních služeb zahájí pobočka ve Fótu […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!