600 SUV a OFFROAD vozů na jednom místě v novém pražském centru AAA AUTO

21. října 2015, 10:45

S blížící se zimou výrazně roste poptávka po SUV a Offroad vozech, na což zareagovalo AAA AUTO a zprovoznilo unikátní centrum, kde zákazníci najdou širokou nabídkou 600 takovýchto vozů na ploše o celkové výměře 3.785 m2.

Pražský areál AAA AUTO rozšířil svoji nabídku o další specializovanou sekci a zákazníci tak na jednom místě najdou 600 SUV a Offroad vozů. „Se vznikem moderních SUV přináší zimní období již tradičně nárůst poptávky po těchto typech vozů. Abychom vyhověli všem našim zákazníkům, rozšířili jsme nabídku a otevřeli specializované centrum, kde se na jednom místě nachází nejen nejprodávanější modely vozů jako Škoda Yeti, Hyundai ix35, Kia Sportage, Honda CR-V nebo Toyota RAV4, ale třeba také americké speciality jako například Hummer H2 a H3, Cadillac Escalade, nebo Dodge RAM. Tradičně široká je i nabídka luxusních SUV jako VW Touareg, BMW X5, Mercedes ML či Porsche Cayenne všech věkových a cenových kategorií. Kromě vozů typu SUV si na své přijdou i příznivci pravověrných offroadů. Na prodejní ploše nechybí Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero, Jeep Wrangler nebo Range Rover,“ uvedla generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová.

Poptávka po opravdových offroadech je na automobilovém trhu obecně na ústupu. Dle statistik AAA AUTO 70% terénních vozů tvoří rodinná SUV v čele s vozy Kia Sportage, Toyota CRV, Ford Kuga a Volkswagen Tiguan, 20% terénní SUV jako Mitsubishi Pajero, Nissan Navara nebo Jeep Cherokee a 10% offroady a pracovní 4×4 jako je Hummer, Jeep Wrangker, Mercedes M L200 nebo Toyota Hilux.  

Největší zájem je o vozy s manuální převodovkou, ale v porovnání s celkovou nabídkou AAA AUTO je zájem o automatickou převodovku v této kategorii 3,5krát větší. 59% vozů má dieselový motor. Nejoblíbenější barvou je černá, stříbrná a šedá, následuje módní bílá a hnědá metalíza.

„Jde tak o největší výběr všech značek, modelů a cenových sekcí na ploše o celkové výměře 3 .85 m2, kterou osvětluje celkem 27 halogenových svítidel,“ dodává Topolová. V nabídce AAA AUTO se objevují i opravdu raritní modely jako Land Rover Defender z limitované edice k 60. výročí modelu Defender, Hummer H1 s přívěsem vyrobeným na zakázku nebo Hummer H2 s kompletní přestavbou podvozku a lift-kitem RANCHO.

Související články

Čtyřicátou pobočku otevře AAA AUTO v Katowicích, expanduje ve všech zemích
Čtyřicátou pobočku otevře AAA AUTO v Katowicích, expanduje ve všech zemích

Skupina AAA AUTO dosáhne do konce roku ve střední Evropě počtu čtyřiceti poboček. Další výrazná expanze je pro příští rok v plánu zejména pro Polsko. Skupina se na ni připravuje otevřením nového call centra v Ostravě, které bude obsluhovat především právě polské pobočky. Největším problémem současného trhu ojetých automobilů je podle AAA AUTO zvyšující se […]

Po odeznění vlny letních veder nastal čas také na kontrolu automobilu
Po odeznění vlny letních veder nastal čas také na kontrolu automobilu

Několik týdnů trvající extrémní teploty zanechaly stopy nejen na přírodě a na lidech, ale i na kondici jejich automobilů. V úmorných vedrech a při celodenním intenzivním slunečním záření trpí nejen lak, ale prakticky všechny součástí vozu – od střechy až po pneumatiky. Odborníci proto při změně charakteru počasí doporučují kontrolu stavu vozidla a odstranění nejhorších […]

Przemysław Vonau byl jmenován členem představenstva skupiny AAA AUTO
Przemysław Vonau byl jmenován členem představenstva skupiny AAA AUTO

Przemysław Vonau, který dosud zastával funkci ředitele zastoupení AAA AUTO v Polsku, byl jmenován do funkce člena představenstva skupiny AAA AUTO, největšího prodejce ojetých vozů ve střední Evropě. Przemysław Vonau bude ve své nové funkci odpovědný především za rozvoj podnikatelských aktivit skupiny v Polsku a dalších zemích, ve kterých AAA AUTO působí, tedy v České republice, […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!