Nová generace infračervených LED pro systémy nočního vidění

16. listopadu 2016, 15:15

Nové infračervené LED diody Synios od společnosti Osram Opto Semiconductors zmenšují velikost osvětlovacích modulů pro automobilové kamerové asistenční systémy. V porovnání s dříve používaným Platinum Dragon nabízí Synios SFH 4770S A01 o 25 procent vyšší světelný výkon a potřebuje pouze zhruba jednu desetinu plochy.

Společnost Osram představila svou první infračervenou LED (IRED) Synios pro spotřebitelský trh, SFH 4770S, teprve minulý rok. Tento produkt je nyní také vhodný pro použití v automobilovém průmyslu. Hlavními aplikacemi pro tuto IRED, s vlnovou délkou 850 nanometrů (nm), jsou infračervené osvětlovací jednotky pro kamerové systémy, které sledují okolní prostředí auta. Tyto systémy zahrnují asistenty nočního vidění a systémy detekce kolize, s funkcemi ochrany chodců, které pracují s kamerovým snímáním. Vyplnění prostoru před vozidlem infračerveným světlem umožňuje spolehlivou detekci prostředí kolem vozidla i ve tmě nebo špatných povětrnostních podmínkách. Na rozdíl od laserových asistenčních systémů, které pracují s pulzním zdrojem světla, výše uvedené systémy ve většině případů používají trvalé světelné zdroje.

Vynikající účinnost
Synios SFH 4770S A01 v těchto aplikacích nahradí zavedenou rodinu produktů Dragon. Hlavním požadavkem je vysoký optický výkon v nepřetržitém provozu (DC). Nová IRED poskytuje optický výkon téměř 1.200 miliwattů při proudu 1 ampéry a je tudíž zhruba o čtvrtinu jasnější než např. Platinum Dragon SFH 4235. „SFH 4770S A01 nyní nabízí nejlepší účinnost a nejlepší poměr mezi velikostí a optickým výkonem na trhu pro automobilové odvětví,“ říká Dr. Walter Rothmund, vedoucí marketingu infračervených automobilových aplikací ve společnosti Osram Opto Semiconductors. Jako jeho předchůdce obsahuje SFH 4770S A01 vysoce účinný čip s technologií nanostack (vrsvtení čipů na sebe), který poskytuje dva světlo-vyzařující p-n přechody. Typické napětí v propustném směru je 3,2 V.

Nižší systémové náklady
Tak jako Dragon LED SFH 4235 je i Synios Lambertův zářič, který je ideální pro reflektorové systémy. Tělo Synios měří 2,75 x 2,0 x 0,6mm, což jej činí podstatně menším než Dragon, konkrétně vyžaduje pouze zhruba jednu desetinu plochy. Jeho tepelná vodivost se nicméně nezměnila a jeho tepelný odpor je stále typicky 6 kelvinů na watt (K/W). Konstruktéři mohou tudíž vytvářet mnohem menší systémy se stejným tepelným managementem. Díky vyššímu optickému výkonu je třeba méně součástek k vytvoření stejných úrovní svítivosti, což obratem snižuje náklady na celý systém. „U nového výrobku Synios jsme dokázali vytvořit malý a kompaktní produkt pro automobilové odvětví, který hodláme rozšířit na tzv. rodinu výrobků,“ doplňuje Rothmund. Například jsou plánovány další vlnové délky.
 

Související články

Novinka u OSRAMU – Autožárovka NIGHT BRAKER LASER
Novinka u OSRAMU – Autožárovka NIGHT BRAKER LASER

OSRAM NIGHT BREAKER LASER jsou ideálním zdrojem světla pro řidiče, kteří vědí, jaký je rozdíl řídit s kvalitními autožárovkami na tmavých okreskách, v hustém městském provozu, na příměstských komunikacích. Při výrobě je použita inovativní laserová technologie. Perfektní kužel světla znamená perfektně viditelnou vozovku před Vámi. Halogenová autožárovka OSRAM NIGHT BRAKER LASER má: –          Až o 130% […]

Nový design obalů autožárovek OSRAM
Nový design obalů autožárovek OSRAM

OSRAM přichází s novým konceptem obalů pro všechny autožárovky, výbojky, světla a doplňkové produkty pro automobily. Nové obaly mají moderní a atraktivní vzhled, orientovaný především na potřeby koncových zákazníků.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!