Brzdové kotouče Brembo XTRA

4. ledna 2017, 11:57

Pro novou řadu vrtaných kotoučů Xtra, Brembo navrhnulo a vytvořilo specifické vrtání na míru každému vozu. To kombinuje atraktivní vzhled, podtržený exkluzivním UV lakováním pro nejlepší ochranu proti korozi s vysokým výkonem a efektivním brzděním za každé situace. To vše za účelem podtržení a zvýraznění stylu všech řidičských nadšenců.

Vlastnosti nových brzdových kotoučů Brembo XTRA:

1. Vyšší účinnost

Přítomnost otvorů na brzdných plochách zaručuje vyšší účinnost brzd díky rychlejší a efektivnější reakci brzdového systému. Povrch s otvory vykazuje vyšší koeficient tření a přináší zlepšený brzdný výkon od počáteční fáze brzdění (obrázek 1-2).

2. Čištění a renovace povrchu destiček

Otvory mají za následek efekt neustálého malého obrušování nežádoucího materiálu z povrchu destiček, díky kterému se jejich povrch čistí od usazenin a nečistot. Dále zamezují usazování zbytků kovového materiálu vznikajícího opotřebení brzdového kotouče v třecím materiálu destiček.

3. Nadstandardní výkon na mokré vozovce

Na míru každé položce vyvrtané otvory dovolují rozrušení vodního filmu, který může jinak ulpívat na brzdných plochách kotoučů. Právě díky tomu reaguje brzdový systém i v případě řízení na mokré vozovce účinně již při prvním zabrzdění a nezávisle na počasí garantuje stále stejný výkon.

4. Maximální tření i při vysokých teplotách

Za vysokých provozních teplot dochází ke spalování pryskyřic, které jsou jednou ze složek třecího materiálu a uvolňování plynů, které mohou zapříčinit takzvané vadnutí brzd, snižující koeficient tření mezi obložením a kotoučem. Vyvrtané otvory umožňují okamžitý odvod těchto plynů a rychlou obnovu optimálních podmínek pro brzdění (grafika 3).

5. Chlazení brzdového systému

Přítomnost otvorů zlepšuje schopnost brzdových destiček a kotoučů odvádět teplo, a to díky zvýšené cirkulaci vzduchu, která rovněž pozitivně přispívá k výkonu celého brzdového systému. (grafika 4).

Xtra bezpečnost

Zvláštní pozornost byla věnována bezpečnosti a tomu, aby byly bez kompromisů splněny nejpřísnější požadavky týkající se odolnosti a životnosti. Počet otvorů, jejich rozměr, tvar a poloha každého z nich jsou přesně navržené a testované pro každou jednotlivou položku kotoučů řady Xtra.

Použití

Kompaktní a coupé vozy, střední třída i kategorie SUV jsou jen některé z kategorií, ve kterých najde nová řada Brembo Xtra uplatnění. Výsledkem je ucelená a neustále se rozvíjející produktová řada. Další podrobné informace naleznete v on-line katalozích na webových adresách: www.bremboparts.com a www.tecdoc.com.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!