Valeo převezme další firmu

6. ledna 2017, 12:17

Valeo je o krok blíže převzetí japonské firmy Ichikoh. Tamní antimonopolní úřad vydal s transakcí souhlas.

Valeo již nyní vlastní 31% akcií firmy Ichikkoh. Aby převzetí firmy bylo možné, musí zvýšit svůj podíl na 50,09%. Nákup akcií na tokijské burze začal 24.11.2016 a potrvá do 12.1.2017. Cena za akcii je 408 jenů.

Valeo plánuje nakoupit maximálně 55,08% akcií Ichikoh, přičemž pozůstalé akcie zůstanou volně obchodovatelné na tokijské burze cenných papírů.

Ichikoh je firma se stodesetiletou tradicí, která se specializuje na výrobu automobilového osvětlení ( včetně pokročilé LED technologie) a zrcátek vozidel.

Související články

VALEO získává 50% podíl ve firmě CloudMade
VALEO získává 50% podíl ve firmě CloudMade

Firma Valeo oznámila akvizici 50% podílu základního kapitálu CloudMade, firmy vyvíjející chytrá a inovativní řešení zpracování dat v automobilovém průmyslu, jako je například platforma strojového učení. Cílem je zlepšit komfort a bezpečnost vozidel pro motoristy a cestující. Firma Valeo oznámila akvizici 50% podílu základního kapitálu CloudMade, firmy vyvíjející chytrá a inovativní řešení zpracování dat v […]

Nově v nabídce: brzdové bubny od firmy Valeo
Nově v nabídce: brzdové bubny od firmy Valeo

Nová kompletní řada brzdových bubnů doplňuje sortiment komponentů brzdové soustavy, kterou nabízí tento přední výrobce dílů. Nová produktová řada vznikla na základě třech hlavních zásad, které platí pro celou nabídku brzdové soustavy Valeo – Technology in Motion, Comfort in Motion a Green in Motion – přináší tedy stejnou přidanou hodnotu pro klienta jako zbylé části […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!