12 miliónů tlumičů CDC od firmy ZF

25. června 2012, 0:00

V roce 1994 společnost ZF začala vyrábět tlumiče s elektronickým plynulým řízením pérování CDC (Continuous Damping Control). V současné době se již vyrábí čtvrtá generace. V roce 2012 byl vyroben tlumič CDC značky Sachs s pořadovým číslem 12.000.000.

CDC tlumiče byly původně navrženy pro vozidla prémiového segmentu. V roce 2011 jich bylo vyrobeno více než 2,1 milionu a převážně pro prvovýrobu, kde jsou jsou použity v modelech Alpina, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Maserati, Opel, Rolls-Royce, Mercedes-Benz, Porsche a Volkswagen. V současné době jsou také používány v kompaktních modelech. CDC tlumiče jsou také k dispozici na trhu aftermarketu. ZF má v úmyslu zvýšit výrobu do roku 2016 na 3 miliony kusů ročně.

Tento typ tlumiče pérování vyvinutý společností SACHS upravuje na základě vyhodnocení řídící jednotky (každé 2 milisekundy) nastavení proudu ovládající pohyblivý píst v každém tlumiči individuálně. V tomto procesu, který se opakuje až 20x za vteřinu dochází k otevření, nebo škrcení průtokového prvku. Konečnému uživateli se tento systém odmění v perfektním chování automobilu v zatáčkách, ale i při běžném brzdění nebo akceleraci a tím i menším zatěžování podvozkových komponentů. Další výhodou CDC tlumičů spočívá ve schopnosti komunikace s ostatními systémy vozidla jako jsou ESP, ABS či servoelectric.
 

Související články

ZF Services: „Sichr je sichr“
ZF Services: „Sichr je sichr“

Autoservisy mohou postupovat absolutně bezpečně pouze tehdy, když budou používat náhradní díly v kvalitě pro prvovýbavu. Techničtí experti u ZF Services doporučují, aby se na kvalitu v prvovýbavě dbalo také u montážních dílů. Správná montáž převodky řízení při její výměně ušetří řadu problémů se zákazníky a zbytečné náklady. Převodky řízení patří, jak je jistě známo, […]

Výsledky ZF Friedrichshafen AG za rok 2013
Výsledky ZF Friedrichshafen AG za rok 2013

V roce 2013 koncern ZF Friedrichshafen AG vytvořil po celém světě 4.200 nových pracovních míst, z toho téměř polovina připadla na Německo, což jej činí lídrem v oblasti zaměstnanosti mezi německými společnostmi. Obrat ZF se zvýšil o 8 procent: z 15,5 na 16,8 miliard eur. Firma otevřela novou továrnu v Číně a Malajsii. Zaměstnává okolo […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!