Letní pneumatika PremiumContact 6 přesvědčuje v testu

3. března 2017, 15:49

Letní pneumatika od společnosti Continental se kvalifikovala jako vítěz první testovací fáze do finále a na trhu je ihned dostupná v 70 provedeních od 16 do 21 palců.

V první části testů letních pneumatik časopisu AutoBild se nová pneumatika PremiumContact 6 v rozměru 225/50 R 17 se součtem nejkratších brzdných drah na mokré a suché vozovce jako první kvalifikovala do druhé fáze testů. Do takzvaného finále se dostane jen 20 z celkového počtu 52 pneumatik evropských, amerických a asijských výrobců. Redakce brzdila s pneumatikou obutou na BMW řady 3 na suché vozovce z rychlosti 100 km/h a na mokré vozovce z rychlosti 80 km/h až do zastavení. Pneumatika PremiumContact 6 se s 69,9 m jako jediná dostala se součtem obou brzdných drah pod 70 m. Touto novou pneumatikou zaplňuje společnost Continental mezeru mezi komfortní pneumatikou pro limuzíny a pneumatikou pro sportovní vozy a SUV. Nová pneumatika PremiumContact 6 kombinuje maximální bezpečnostní vlastnosti s vysokým komfortem, dobrými ekologickými vlastnostmi a precizní odezvou na řízení.

Bylo tak možné zvýšit kilometrový výkon o 15 procent a snížit valivý odpor o 5 procent bez toho, aby se musely dělat kompromisy v oblasti bezpečnostních vlastností. Prémiové výrobky společnosti Continental svými bezpečnostními vlastnostmi na nejvyšší technologické úrovni zcela konkrétně a bezprostředně přispívají k vyšší provozní bezpečnosti a podporují tak dlouhodobé stanovování cílů Vision Zero tohoto předního německého výrobce pneumatik. Pneumatika PremiumContact 6 je k dostání v 70 variantách, v průměrech od 16 do 21 palců pro osobní automobily a SUV a postupně nahradí oba své předchůdce ContiPremiumContact 5 a ContiSportContact 5.

Z portfolia značek společnosti Continental se do druhé testovací fáze kvalifikovala i pneumatika Uniroyal RainSport 3. Potřebovala celkem 71,1 m a v testu brzdných drah tak skončila na šestém místě.

Související články

Continental získal ocenění Výrobce pneumatik roku
Continental získal ocenění Výrobce pneumatik roku

Během závěrečného večera na veletrhu Tire Technology Expo 2017, který se konal ve dnech 14. až 16. února v Hannoveru, získala společnost Continental od odborného časopisu „Tire Technology International“ se sídlem ve Velké Británii ocenění Výrobce pneumatik roku.

Společnost Continental mění pozici své značky na evropském trhu
Společnost Continental mění pozici své značky na evropském trhu

Společnost Continental hodnotí své marketingové aktivity z předchozích let a představuje své plány pro nejbližší budoucnost.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!