Nechte si zkontrolovat i brzdové destičky

5. dubna 2017, 20:17

Přilnavost pneumatik k povrchu má klíčový význam pro účinnost brzdění. Ale ani ty nejlepší pneumatiky nezajistí bezpečnost, když jsou opotřebované brzdové kotouče a destičky. Při výměně pneumatik za letní se vyplatí zkontrolovat stav brzdového systému. 

„Bezpečnost jízdy závisí ve velké míře na stavu brzd. Při každém brzdění jsou jednotlivé součásti tohoto systému vystaveny velké mechanické zátěži a působení teploty dosahující až několik set stupňů. Životnost jednotlivých dílů záleží ve velké míře na stylu a technice jízdy, ale součástkou, která se nejrychleji opotřebuje, jsou destičky,“ vysvětluje Agnieszka Wojtczuk z Valeo Service Eastern Europe.

 Opotřebované destičky vedou k delší brzdné dráze a riziku rychlejšího poškození kotoučů.  Proto by při sezónní výměně gum mělo být pro každého mechanika automatickým krokem zkontrolovat stav destiček. Je-li z bezpečnostního hlediska nutná jejich výměna, nevyplatí se ji nikterak odkládat.

„Velkou část automobilů v Česku tvoří vozidla, která mají více než 12 let. Majitelé starších vozů, kteří pro ně hledají náhradní díly, se orientují především podle ceny. S myšlenkou na řidiče, kteří oceňují kvalitu za rozumnou cenu, uvedla společnost Valeo na trh řadu brzdových deštiček First,“ dodává Agnieszka Wojtczuk.

Řada Valeo First, dostupná na českém trhu od roku 2015, si získala uznání nejenom od distributorů, mechaniků, majitelů servisů, ale také u samotných řidičů. Destičky First jsou určené pro osobní automobily a lehké dodávky a vyznačují se potřebnou úrovní kvality potvrzenou homologací ECE R90. Více než 300 referencí zajišťuje pokrytí evropského vozového parku v rozsahu 80%.

Související články

Den chytrých aut u Valeo
Den chytrých aut u Valeo

Přijďte se podívat 21. nebo 22. 4., jak to vypadá, když se sejdou nadšenci, inženýři a hodně chytrá auta. Přijďte se podívat na Den chytrých aut. Valeo Vám vysvětlí a ukáže technologie a nechá vás sednout si dovnitř aut s nejnovějšími prototypovými technologiemi.

Nové plnící stanice pro klimatizace Valeo ClimFill
Nové plnící stanice pro klimatizace Valeo ClimFill

Základní rozdíl, který je vidět na první pohled, jsou nové displeje s lepším rozlišením a USB port, který umožňuje mnohem snadnější aktualizaci interní databáze.

Valeo koupilo další společnost
Valeo koupilo další společnost

Valeo získalo všechny akcie Gestigonu, německého start-upu specializovaného na vývoj softwaru pro zpracovávání 3d obrazu v kabině vozidla.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!