Sady rozvodového řetězu INA nahrazují sady RUVILLE

10. července 2017, 16:47

Podíl vozidel s řetězovým pohonem rozvodové soustavy se celosvětově neustále zvyšuje a přitom už dávno neplatí, že rozvodový řetěz je díl s neomezenou životností. Řetěz je nutné pravidelně kontrolovat a v určitých intervalech vyměnit, jinak hrozí přeskočení řetězu a následné poškození motoru. Tento sortiment s komponenty v prémiové OE kvalitě najdete nově také v nabídce Auto Kelly, kde nahradil sady rozvodového řetězu Ruville.

Společnost Schaeffler neustále doplňuje portfolio řetězových sad značky INA s důrazem na nové typy vozidel současně zdokonaluje již existující aplikace. Mimo jiné nabízí pod značkou INA sadu rozvodového řetězu také pro motor VAG (Audi, Škoda, SEAT, VW) 1.2 TSI.

Jak poznáte, že rozvodový řetěz je zapotřebí vyměnit?
U motorů VW 1.2 TSI je prvním ukazatelem poškozeného rozvodového řetězu chrastivý hluk při studeném startu motoru. Důvodem je přílišné natažení řetězu způsobené provozní únavou materiálu. Pokud je řetěz natažený nad určitou toleranci, dochází ke ztrátě výkonu a škubání při jízdě kvůli posunutému časování ventilů. V řídicí jednotce se přitom generují závady, které signalizují vadu snímače polohy vačkové hřídele.

V těchto případech je doporučeno vyměnit nejen rozvodový řetěz, ale také veškeré související komponenty, které jsou pravděpodobně také značně poškozené. Konkrétně jde o vydřené vodicí lišty, obroušené zuby řetězových kol a přetížený napínák řetězu. V takovém případě by samotný nový řetěz buď problém vůbec nevyřešil, nebo by byla velmi omezena jeho životnost.

K rychlému a spolehlivému vyřešení tohoto problému nabízí INA kompletní sadu rozvodového řetězu se všemi potřebnými komponenty v originální kvalitě.

Více se dozvíte v e-Infu Auto Kelly nebo na stránkách autokelly.cz.

Související články

Novinka u Auto Kelly – Svářecí program STARLINE
Novinka u Auto Kelly – Svářecí program STARLINE

V sortimentu Auto Kelly nově naleznete dvě invertorové svářečky pro svařování elektrickým obloukem pomocí obalované elektrody i samozatmívací svařovací kukly.

Díly řízení značky Monroe jsou nyní dostupné u Auto Kelly do 24 hod
Díly řízení značky Monroe jsou nyní dostupné u Auto Kelly do 24 hod

V rámci zlepšování flexibility dodávek a také na základě velkého zájmu zajistili u Auto Kelly rychlejší dostupnost dílů řízení značky Monroe tak, aby je zákazníci získali do 24 hodin.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!