Valeo zvažuje prodej některých výrobních závodů

2. srpna 2017, 11:00

V kontextu akvizice společnosti FTE skupinou Valeo vyjádřila Evropská komise pochyby ohledně trhu hydraulických vypínacích ložisek vzhledem ke konkurenceschopnosti a možnosti získání výhod na trhu. Valeo proto uvažuje o prodeji svých výrobních závodů hydraulických vypínacích ložisek a doufá, že díky tomu Evropská komise akvizici FTE uzná.

Valeo - FTE

Valeo proto hledalo nejlepší řešení pro své zaměstnance a klienty, aby našlo odpovídajícího nového majitele pro tyto výrobní podniky.

Na pozadí těchto událostí zahájilo Valeo diskuze s firmou Raicam, italským dodavatelem součástek, specializujícím se na spojkové a brzdové systémy jak pro prvovýbavu, tak i pro trh náhradních dílů. Tyto diskuze vedly k solidnímu akvizičnímu projektu, který bude ještě dále projednáván s pracovními skupinami a potřebuje schválení od Evropské komise v rámci jejího sledování projektu FTE.

V roce 2016 měly podniky skupiny Valeo na trhu hydraulických vypínacích ložisek obrat 76 milionů euro. V současnosti zaměstnávají přibližně 400 zaměstnanců ve třech továrnách v italském Mondovi, tureckém Gemliku a čínském Nanjingu. Projekt nového výrobního závodu na severozápadě Indie by měl být realizován již společností Raicam.

Akvizice FTE stále čeká na oficiální uznání Evropskou komisí.

Pokud Valeo získá povolení k transakci ohledně FTE, měl by prodej proběhnout v posledním čtvrtletí roku 2017.

Související články

Tržby skupiny Valeo vzrostly o 16 % na 9,5 miliard eur
Tržby skupiny Valeo vzrostly o 16 % na 9,5 miliard eur

Provozní zisk se zvýšil o 17 % na 754 milionů eur, což je 8,0 % tržeb. Čistý zisk vzrostl o 20 % na 506 milionů eur, 5,3 % tržeb. Objem nových zakázek tvořil 14,9 miliard euro bez Valeo Siemens eAutomotive, nárůst o 16 %. Objem nových zakázek v rámci Valeo Siemens eAutomotive tvořil 3 miliardy Eur.

Všechny katalogy Valeo – stačí jedno kliknutí
Všechny katalogy Valeo – stačí jedno kliknutí

Je to zázrak moderní technologie – plný regál papírových katalogů Valeo lze nyní nahradit virtuální knihovnou dostupnou na jediném odkazu.

Komplexní katalog kabinových filtrů Valeo
Komplexní katalog kabinových filtrů Valeo

494 referencí kabinových filtrů je důkladně popsaných v nejnovějším katalogu Valeo, který je již dostupný i na českém trhu.

Vyměňte všechno najednou
Vyměňte všechno najednou

Doba oprav formou výměny jednotlivých dílů je minulostí – aby byla oprava efektivní, je nezbytné vyměnit nejenom opotřebovaný nebo porouchaný komponent, ale i součástky, které s ním spolupracují. Nyní na tento seznam přibyla spojka – kterou Valeo prodává ve speciálních sadách.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!