OSRAM Night Breaker: Světlem proti tmě

22. září 2017, 10:37

Autožárovky OSRAM Night Breaker slaví desetileté výročí. V současné době je nejsilnější autožárovkou z této řady model Night Breaker Laser, který poskytuje oproti standardním žárovkám o 130 procent více světla.

Autožárovka Night Breaker Laser

Model Night Breaker Unlimited svítí ve srovnání se standardními žárovkami až o 110 procent silněji. Obě varianty jsou k dispozici pro všechny běžné halogenové světlomety. Pro řidiče vozidel s xenonovými výbojkami, kteří kladou důraz na silnější světla, je určen model Xenarc Night Breaker Unlimited, jež vydává až o 70 procent více světla než běžné xenonové výbojky. V závislosti na typu dokážou světlomety s výbojkami Xenarc Night Breaker Unlimited vytvořit paprsek dlouhý až 260 metrů – tedy 2,5 násobek délky fotbalového hřiště.

Výhody větší svítivosti u autožárovek jsou jasné – umožňují rychleji zaznamenat překážky a získat více času na bezpečnou reakci. Jasnější a bělejší světlo lépe osvětluje vozovku, zvláště pak krajnici a řidiči se tak mohou snáze věnovat dopravnímu značení a zvládat případné nástrahy a neočekávané dopravní situace. Díky nadprůměrnému jasu je noční jízda pro řidiče celkově méně únavná.

Související články

Osram investuje do společnosti LeddarTech Inc.
Osram investuje do společnosti LeddarTech Inc.

Firma OSRAM získala strategický, 25,1% balík akcií v LeddarTech Inc. – kanadské společnosti, vyvíjející vlastní technologii LIDAR, která je integrována s polovodiči a moduly senzorů pro autonomní automobily a asistenční systémy.

První LED s pěti samostatně ovladatelnými čipy
První LED s pěti samostatně ovladatelnými čipy

Osram Opto Semiconductors zahájila výrobu LED řady Oslon Black Flat S. Jedná se o první LED na světě, vybavené až pěti samostatně ovládatelnými čipy. Díky kontrastnímu poměru, který nabízí, jsou určeny pro použití v adaptabilních světlometech ADB (Adaptive Driving Beam). Přepínatelné světelné segmenty umožňují maskováním neoslňovat blízká protijedoucí auta a protijedoucí auta jedoucí ve větší […]

Více světla, větší osvětlená plocha vozovky, delší záruka
Více světla, větší osvětlená plocha vozovky, delší záruka

S novými autožárovkami Night Breaker Laser a vylepšenými sériemi Ultra Life a Xenarc Ultra Life představuje Osram na letošní sezonu další inovace v oblasti automobilových světelných zdrojů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!