Bilstein rozšířil nabídku pneumatického zavěšení

11. prosince 2017, 15:51

V tomto roce přibylo do nabídky pneumatického zavěšení od společnosti Bilstein přes sto referencí určených pro aftermarket. Jsou mezi nimi díly pro Mercedes třídy E a poprvé také pro modely z Volkswagen Group: Audi A8 a Q7, Porsche Cayenne nebo Volkswagen Phaeton a Touareg.

Pneumatické odpružení Bilstein

V 90. letech dvacátého století Bilstein spolu s Mercedesem-Benz vyvinul zavěšení založené na tlumení vzduchovými měchy. Zpočátku se používalo pouze u zástupce prémiového segmentu: Mercedesu třídy S (W220).

Časem pneumatické zavěšení začali používat i výrobci jiných značek, jako BMW, Jaguar a Land Rover. Na jejich vývoji se také podíleli inženýři společnosti Bilstein a vybraná řešení se uplatnila v sériové výrobě. Vozů s takovým odpružením v běžném provozu přibývá.

Jednotka pneumatického odpružení Bilstein

Navzdory očekávání jejich údržba neznamená pro majitele takového vozu příliš velké náklady. Bilstein zajišťuje dostupnost všech referencí bez ohledu na rok výroby automobilu. Mnohem větší výzvou je najít autoservis se správnými znalostmi a nářadím. Bilstein však poskytuje v tomto ohledu plnou technickou podporu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!