Tenneco koupilo Federal Mogul

11. dubna 2018, 16:15

Koncern Tenneco koupil za 5,4 miliardy dolarů společnost Federal-Mogul, jednoho z předních světových dodavatelů dílů pro prvovýrobu a aftermarket. Tenneco plánuje společné aktivity rozdělit do dvou divizí.

Očekává se, že transakce bude dokončena ve druhé polovině roku 2018. Smlouva Společné logo Tenneco a Federal Mogulbyla uzavřena mezi společnostmi Icahn Enterprises, vlastnící společnost Federal-Mogul a společností Tenneco Incorporation. Společnost Tenneco získá kompletní podíl ve společnosti Federal-Mogul za 5,4 miliardy USD – včetně hotovosti ve výši 800 milionů USD a 5,7 milionu akcií třídy A (což znamená 9,9% hlasů při hlasování během valné hromady) a 23,8 milionů kmenových akcií (neslouží k hlasování) a převezme současný dluh společnosti.

Společnost Tenneco již oznámila plány na rozdělení své struktury po akvizici společnosti Federal-Mogul. Mají vzniknout dvě oddělené divize – první bude zodpovědná za aftermarket a díly podvozku a zavěšení a druhá se bude zabývat pohonnými systémy. Vznik divizí je naplánován již na rok 2019.

 

Schéma rozdělení firmy Tenneco na 2 divize

Spojení dvou tak velkých podniků znamená vytvoření obrovsky silného hráče na trhu, který zastřešuje světově uznávané a ve svých segmentech vedoucí značky. Tenneco očekává, že díky akvizici bude možné vytvořit silnější a rozvinutější distribuční kanály, kterými upevní své pozice nejen v rozvinutých zemích, ale i na rozvíjejících se trzích, jako je Čína nebo Indie. Společnost také počítá s lepšími možnostmi v oblasti dodávky produktů do prvovýroby.

Rozdělení značek Tenneco a Federal Mogul
Současné značky společností Tenneco a Federal Mogul budou rozděleny pod dvě nové společnosti následujícím způsobem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!