Nový generální ředitel společnosti Castrol

22. července 2013, 15:43

Paul Waterman se stal novým prezidentem firmy Castrol. Na pozici nahradil Mike Johnsona, který se po téměř dvaceti letech práce v BP, opustil svou pozici generálního ředitele firmy Castrol a viceprezidenta BP.

Paul Waterman je u firmy Castrol od roku 1994 a 11 let získával zkušenosti ve Velké Británii, USA, Austrálii a v regionech Asie. V letech 2007-2008 byl viceprezidentem zodpovědným za automobilový průmysl v Americe a v roce 2009 – za oddělení B2B divize maziv (průmyslové, námořní, letecké a energie). Od roku 2010 byl zodpovědný za 'Fuels Value Chain' v Austrálii a na Novém Zélandu. Paul Waterman nastoupil na novou pozici 1. července 2013

Mike Johnson byl před spojením Castrol a BP (v roce 2000) prezidentem Castrol ve Velké Británii, rovněž odpovědný za trh Latinské Ameriky a byl také globálním ředitelem marketingu Castrol. Po akvizici společností BP a Castrol se stal viceprezidentem pro marketing a v září 2001 nastoupil na stejnou pozici pro asijský region, se sídlem v Singapuru. V roce 2005 se vrátil do Británie, kde byl viceprezidentem pro evropský automobilový trh. Ve firmě Castrol, kde pracuje od roku 1993, zůstane do konce roku.

"Opouštím prosperující mezinárodní společnost, která v posledních letech velmi posílila. Fungujeme ve více než 130 zemích a naše výrobky jsou používány po celém světě – o mopedu v Asii po letadlo Airbus A350 XWB, které je poháněno motorem Rolls-Royce“ – řekl Mike Johnson.

Související články

Castrol Edge snižuje kontakt kovových součástí motoru až o 40% oproti přednímu konkurenčnímu produktu
Castrol Edge snižuje kontakt kovových součástí motoru až o 40% oproti přednímu konkurenčnímu produktu

V minulých letech jsme vyžadovali stále více síly od malých motorů. Ve skutečnosti se během posledních 5-ti až 10-ti let průměrný pracovní tlak v motoru zdvojnásobil. Některé díly motoru, například vačky nebo kladky, jsou vystaveny tlaku více než 10.000 kg na čtvereční centimetr. Jediné co takové díly v motoru chrání je tenká vrstva oleje. Použití […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!