Na školení firmy Hella: Jak správně seřizovat moderní čelní světlomety

15. října 2018, 19:23

Dne 10.10.2018 proběhla pilotní ukázka školení autoservisů „Jak správně seřizovat moderní čelní světlomety“ se všemi aktuálně dostupnými technologiemi (halogeny, xenony, LED, LED matrix) pro odborné školy a média u příležitosti vyhlášení nového ročníku akce Vidět a být viděn.

Stále větší počet vozů v České a Slovenské republice používá xenonové světlomety, případně nejmodernější LED světla/LED Matrix. I tyto inovativní světlomety vyžadují péči, kontrolu a seřízení. Zvláště například po výměně čelního skla, po nehodě, při výměně světlometů. Ne všechny autoservisy disponují vhodným vybavením a někdy není ani personál o nejmodernějších osvětlovacích technologiích dostatečně informován. Pro servisy, které chtějí být o krok napřed, které chtějí nejen perfektně zvládnout seřizování klasických halogenových světlometů, ale chtějí se i dozvědět se více o správném nastavení xenonových světlometů a péči o nejmodernější LED světlomety, je školení v prostorách společnosti Hella CZ, s.r.o. ve Zruči nad Sázavou právě určeno.

Vzhledem k nízké úrovni informovanosti na toto téma, chceme vyvrátit mýty o tom, že moderní světlomety se nemusí seřizovat. Opak je pravdou – i ty  nejmodernější světlomety (xenonové, LED či LED matrix světlomety) totiž vyžadují péči, kontrolu a specifické seřízení. Zvláště například po výměně čelního skla, po nehodě, při výměně světlometů. Oproti klasickým halogenům však vyžadují mnohonásobně zkušenější a proškolenou obsluhu a kvalitní vybavení. Bohužel se tak stává stále častěji, že na našich silnicích potkáváme moderní vozy s těmi nejlepšími technologiemi, které doslova vypalují protijedoucím vozidlům zrak. A na vině bývá většinou neodborný (a nebo žádný) zásah i autorizovaného servisu do geometrie světlometů.

Související články

Hella: Kontrola a seřízení moderních světlometů
Hella: Kontrola a seřízení moderních světlometů

Školení o profesionálním seřízení moderních světlometů vozidel (Xenon, LED, Led Matrix), v rámci akce Vidět a být viděn 2018. Školení je určeno pro všechny autoservisy, které chtějí jít s dobou.

Vidět a být viděn – po roce opět seřízení světlometů zdarma
Vidět a být viděn – po roce opět seřízení světlometů zdarma

Ve dnech 5. 11.-11. 11. 2018 proběhne pátý ročník mezinárodní preventivně bezpečnostní akce Vidět a být viděn, která má za cíl upozornit řidiče na rizika spojená s nesprávným osvětlením motorových vozidel.Mezi hlavní partnery akce patří firmy Osram, Hella a Stahlgruber.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!