SKF dosáhlo dohody s Evropskou komisí

27. března 2014, 16:38

Skupina SKF dosáhla dohody s Evropskou komisí, která tak ukončí šetření týkající se dodávek ložisek pro evropský automobilový průmysl. Společnost souhlasila, že zaplatí 315.109.000 EUR (přibližně 2,8 miliardy švédských korun). Tato částka bude pokryta z již dříve oznámené rezervy, jejíž vytvoření bylo součástí hospodářských výsledků za čtvrté čtvrtletí roku 2013.

"Je to pro nás všechny ve skupině SKF velice smutný den a osobně velice lituji, že k něčemu podobnému došlo," říká Tom Johnstone, prezident a výkonný ředitel společnosti SKF. "Pevně věříme, že tím nedošlo ke vzniku žádné újmy na straně našich obchodních partnerů, nemělo k tomu dojít a není to vůbec v souladu s hodnotami, které v SKF vyznáváme. Společnost SKF s Evropskou komisí během šetření plně spolupracovala. Zároveň přijala i další kroky k zintenzivnění školení a znalostí v této oblasti v rámci celé skupiny SKF. To co se stalo je nepřijatelné a nesmí se nikdy opakovat".

Dnešní rozhodnutí Evropské komise se týká porušení evropského zákona o hospodářské soutěži v souvïslosti s dodávkami ložisek pro evropský automobilový průmysl. SKF byla jedním ze šesti výrobců ložisek, kteří byli předmětem šetření. Šetření neprokázalo, že by byl vrcholný management společnosti SKF v tomto případu jakkoli zapojený, nebo že o něm měl nějaké informace.

Tisková zpráva SKF CZ a.s.

Související články

SKF získala smlouvu s Hyundai Motors na 370 milionů švédských korun
SKF získala smlouvu s Hyundai Motors na 370 milionů švédských korun

SKF byla společností Hyundai Motors jmenována jako dodavatel pro její obchodní aktivity v hodnotě téměř 370 milionů švédských korun. V rámci smluvních podmínek bude SKF dodávat nedávno uvedené odolné ložiskové jednotky horního uložení (MSBU – MacPherson suspension bearing unit). Poskytovaná řešení budou součástí vozidel Hyundai a Kia, například modelů Ceed, Forte, Soul, i30, Sonata, K5, […]

Změna názvu společnosti SKF Ložiska, a.s. na SKF CZ, a.s.
Změna názvu společnosti SKF Ložiska, a.s. na SKF CZ, a.s.

Firma SKF informovala o změně obchodní obchodního jména s účinností ode dne 6.1.2014 z SKF Ložiska, a.s. na SKF CZ, a.s. "Společnost SKF je globálně známa zejména pro svá ložiska, která vyrábí a nabízí již od roku 1907. Ložiska a služby s nimi spojené i nadále zůstávají základem našeho podnikání. Vynechání slova "ložiska" z obchodní […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!