Na český trh přichází nová generace maziv SHELL HELIX s unikátní technologií SHELL PUREPLUS

2. června 2014, 11:17

Společnost Walmsley enterprises international spol. s r.o. (AutoMax), oficiální dovozce olejů a maziv Shell v České republice a na Slovensku, představuje inovované portfolio špičkových maziv Shell Helix. Jeho vlajkovou lodí je řada produktů Shell Helix Ultra vyrobená zcela novou technologií Shell PurePlus. Oleje vytvořené na základě této unikátní technologie mají výrazně zdokonalené funkční vlastnosti. Mohou se například pochlubit výrazně stabilnější viskozitou a ještě lepší ochranou proti opotřebení.

Společnost Walmsley enterprises international (AutoMax) převzala k 1. 2. 2013 na českém a slovenském trhu roli oficiálního dovozce kompletního portfolia maziv a olejů Shell. Vzhledem k úzkému partnerství se společností Shell koncový zákazník tuto změnu téměř nepocítil. Originalita i kvalita produktů zůstávají zaručeny stejně jako perfektní technický i zákaznický servis a přístup k posledním novinkám v oblasti výzkumu a vývoje maziv.

Walmsley enterprises international tak ve spolupráci se společností Shell nyní představují inovované portfolio maziv s důrazem na zcela nové složení motorových olejů Shell Helix Ultra.

Shell PurePlus – průlom v technologiích maziv
Řada Shell Helix přináší kompletní portfolio motorových olejů pro osobní vozy, které jsou schválené a doporučené předními světovými výrobci automobilů, od produktů plně syntetických až po oleje splňující požadavky motorů starších vozidel. Klíčovým produktem nového portfolia zůstává řada Shell Helix Ultra, která vždy představovala vrchol vývoje v oblasti motorových olejů. Shell Helix Ultra je jako jediný olej doporučován pro použití ve vozech Ferrari. Ve své nejnovější podobě obsahuje syntetické základové oleje vytvořené zcela novou patentovanou technologií Shell PurePlus, jejichž základní složka – základový olej, se vyrábí ze zemního plynu. Tento nový základový olej je průzračně čistý, prakticky bez jakékoliv nežádoucí složky a má vynikající funkční vlastnosti. Základové oleje tvoří až 90% objemu motorového oleje a jsou tak klíčovou složkou každého prémiového maziva. Základové oleje používané při formulaci produktů Shell Helix Ultra mají velmi stabilní viskozitu, vysokou oxidační stabilitu a výjimečně nízkou míru odparnosti.

Ve spojení s osvědčenou a neustále zdokonalovanou technologií aktivního čištění (Active Cleansing Technology) umožňuje Shell Helix Ultra udržovat čistotu motoru srovnatelnou se stavem nového motoru z výroby. 

Mezi hlavní přínosy maziv Shell Helix Ultra s technologií Shell PurePlus patří:

• Výjimečné teplotně-viskozitní vlastnosti
Díky stabilní viskozitě ve velmi širokém rozsahu teplot zajišťuje olej vynikající ochranu motoru při studeném startu a zároveň dostatečnou sílu mazacího filmu při extrémních provozních teplotách. Ideální hodnota viskozity zároveň vede k úspoře paliva až o tři procenta.

• Vysoká oxidační stabilita
Vysoké provozní teploty a dlouhé výměnné intervaly podporují tvorbu volných radikálů v motorovém oleji. Ty způsobují oxidaci molekul oleje, vytvářejí nerozpustné částice (černý kal) a korozivní kyseliny. Základový olej používaný v produktech Shell Helix Ultra je schopen odolávat extrémním teplotám, aniž by docházelo k jeho oxidaci. Navíc jsou do něj přidávány speciální antioxidanty, jež zachytávají volné radikály a neutralizují je, čímž brání oxidaci i předčasnému stárnutí oleje.

• Zvýšená úroveň čisticích schopností 
Při spalování paliva a postupném stárnutí motorového oleje vznikají časem usazeniny, které snižují výkon a mohou motor poškodit. Speciální čisticí přísady v Shell Helix Ultra rozpouštějí škodlivé nečistoty, a přispívají tak k vyššímu výkonu motoru, jeho maximální ochraně a efektivnějšímu využití paliva.

• Vynikající střihová stabilita napomáhající prodloužení životnosti motoru
Kombinace vysokých teplot, intenzivního mechanického namáhání a rychle se pohybujících částí motoru může vést k poškození dlouhých řetězců molekul a jejich přetržení – takzvaný „střih“. Tím se vrstva oleje ztenčí a nechrání motor odpovídajícím způsobem. Díky až třikrát vyšší střihové stabilitě maziv Shell Helix Ultra je zachována správná úroveň viskozity a tedy i ochrana motoru po celou dobu trvání výměnného intervalu.

Technologie Shell PurePlus – průzračně čistý základový olej
Technologie Shell PurePlus mění zemní plyn na průzračný, vysoce čistý základový olej prakticky bez nečistot běžně obsažených v ropě. Zemní plyn se nejprve převede na syntézní plyn, který se poté zkapalní za využití takzvané Fischer-Tropschovy syntézy. Následnou rafinací vzniknou různé finální výrobky. Tato chemická přeměna zemního plynu na kapalné produkty se také nazývá Gas-to-Liquids (GTL). „Shell pracoval na vývoji této technologie od 70. let minulého století a vlastní spolu se svými dceřinými společnostmi velmi rozsáhlé know-how zahrnující mimo jiné i více než 3500 patentů. V současné době jsme jediným producentem maziv na světě, který je schopen v takovémto rozsahu vyrábět tyto velmi čisté základové oleje na bázi zemního plynu,“ upřesňuje Václav Král, Shell Lubricants Technical Coach.

Jednodušší a zároveň komplexní portfolio pro ještě komfortnější výběr
Produktové portfolio Shell Helix bylo nově definováno na základě výsledků rozsáhlého spotřebitelského výzkumu s cílem zjednodušit a urychlit proces výběru vhodného oleje. Tento záměr podpořila změna struktury etikety, na kterou přibyly nové údaje. Doplněny byly důležité vlastnosti produktu jako například vhodnost použití s konkrétním typem paliva a všechny klíčové informace pak byly ještě zvýrazněny. Úprava se dotkla také obsahu skrytého pod QR kódy. Všechny zmíněné prvky společně vytvářejí skutečně „inteligentní“ obal, díky němuž se zákazník okamžitě dozví to zásadní pro správný výběr. „Je nám potěšením představit poslední novinky v oblasti maziv Shell Helix a doufáme, že našim zákazníkům zajistíme větší komfort při výběru maziv a přesvědčíme je o technologickém náskoku produktů,“ upřesňuje Aleš Holan, Sales and Marketing Director Walmsley enterprises international spol. s r.o. Inovované portfolio motorových olejů Shell Helix se skládá z více než 30 produktů a je sestaveno tak, aby splňovalo požadavky převážné většiny výrobců automobilů a vyhovělo průmyslovým normám. Maziva jsou tak šitá na míru téměř každého vozu.

O společnosti Walmsley enterprises international spol. s r.o.  
Walmsley enterprises international spol. s r.o. (AutoMax) je oficiálním dovozcem významných světových značek z oblasti autochemie a čisticí techniky. Od roku 2013 je oficiálním dovozcem a distributorem olejů a maziv Shell v České republice a na Slovensku.  

Související články

Shell partnerem Ducati při návratu do světového šampionátu Superbiků
Shell partnerem Ducati při návratu do světového šampionátu Superbiků

Společnost Shell v roce 2014 rozšířila své technické partnerství s Ducati, italským výrobcem silničních a sportovních motocyklů, a podpořila tak návrat jeho továrního týmu do světového šampionátu superbiků (SBK™). Uzavřená dohoda potvrzuje, že Shell tak zastřešuje všechny závodní aktivity Ducati a rozšiřuje dosavadní spolupráci při dodávkách motocyklových olejů Shell Advance a paliva Shell V-Power týmům Ducati a Pramac […]

Společnosti SHELL A BMW prohlubují spolupráci
Společnosti SHELL A BMW prohlubují spolupráci

Prémiové motorové oleje Shell Helix Ultra a Pennzoil Platinum se stávají partnerem závodní divize BMW Motorsport a Shell V-Power se stává prémiovým palivem doporučovaným vozy BMW M. Společnost Shell rozšiřuje svoji spolupráci se společností BMW AG a z doporučovaného dodavatele originálních olejů pro BMW se stává i jediným doporučovaným globálním dodavatelem motorových olejů pro poprodejní […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!