Novinka Magneti Marelli: Sada Vacuum Coolant Refiller

21. února 2019, 12:10

Sada Vacuum Coolant Refiller – VCF1 (odtlakové zařízení pro plnění chladicích systémů) je přístroj, který slouží pro plnění chladicích systémů motoru. Pomocí VCF1 je vytvářen podtlak v systému, díky čemuž lze plnit chladicí systém bez rizika jeho zavzdušnění.

Sada Vacuum Coolant Refiller - VCF1

Chladicí systémy moderních vozidel mají jeden chladicí okruh s různými teplotními zónami. Složitost systému vyžaduje namontování termostatů, membrán a elektrických tachymetrických čerpadel (tj. schopných detekovat velké vzduchové kapsy vzniklé v následku nesprávného vyprázdnění).

Sada Vacuum Coolant Refiller - VCF1Po provedení opravy, u které je třeba vypustit chladicí kapalinu z motoru a opět ji nalít, je třeba zajistit, aby v systému nezůstal vzduch.

V sadě se nachází univerzální kuželový adaptér montovaný na plnicí hadičku, který zajišťuje těsnost spoje a vyrovnávací nádržky, a plnicí přístroj.

Pro napájení zařízení se používá stlačený vzduch.

Související články

Jak používat sadu Vacuum Coolant Refiller
Jak používat sadu Vacuum Coolant Refiller

Sada Vacuum Coolant Refiller je přístroj, který slouží pro plnění chladicích systémů motoru. Pomocí sady je vytvářen podtlak v systému, díky čemuž lze plnit chladicí systém bez rizika jeho zavzdušnění.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!