Delphi v Rumunsku

27. června 2014, 13:01

Od roku 1997 tvoří společnost Delphi v Rumunsku významnou část ekonomiky země. Společnost své působení v Rumunsklu zahájila s cílem podporovat vedoucí automobilové výrobce po celé Evropě. Dnes ve svých čtyřech závodech zaměstnává více než 10.000 lidí. Závody Delphi v Sannicolau Mare, Ineu a Moldova Noua vyrábějí elektrické a elektronické distribuční systémy, zatímco závod ve městě Miroslava/Iaşi vyrábí komponenty řídicích systémů vznětových motorů. V daných regionech je společnost Delphi největším zaměstnavatelem. Kombinací výrazných lokálních zdrojů s globálními možnostmi společnosti Delphi nabízí Delphi Romania svým zákazníkům inovaci, kvalitu a dokonalost.

Země nabízí velký potenciál vysoce kvalifikovaných pracovníků. Pod odborným vedením se lokální pracovníci velmi dobře přizpůsobují standardům automobilového průmyslu. Naši zaměstnanci jsou dynamičtí, kvalifikovaní a nadšení. Rumunské závody společnosti Delphi působí na lokálních i exportních trzích a dodávají své produkty vedoucím automobilovým výrobcům.

Společnost Delphi si pro své závody v Rumunsku vybudovala síť dodavatelů se zvláštním důrazem na lokální zboží a služby. Naší politikou je všude, kde je to možné, vyhledávat konkurenceschopné lokální poskytovatele služeb, aby se snížila naše logistická zátěž a minimalizovaly se dopady na životní prostředí.

Delphi Diesel Systems, Iaşi
Delphi Diesel Systems Romania dodává vysoce přesné součástí vstřikovacích systémů vznětových motorů, zejména čerpadla a vstřikovače, a zaměstnává přibližně 2.000 pracovníků. Společnost Delphi investovala do místních výrobních projektů více než 200 milionů eur. Závod postavený na rozloze 35 tisíc čtverečných metrů následoval po investici do přestavby v Tehnotonu v roce 2008. V roce 2009 zahájila společnost Delphi expanzi do produkčních oblastí Miroslava, v nichž byla výroba zahájena v září téhož roku.

Poslední závod v Iaşi, zaměřený na vznětové aplikace, slouží zákazníkům po celém světě. Nejnovějším výrobkem tohoto závodu je kombinovaný adaptér ventilu (Combined Valve Adaptor, CVA), který obsahuje i řídicí ventil vstřikovače. Systém Common Rail pracuje při tlacích až 2.000 barů, a proto vyžaduje přesné obrábění, které musí být udrženo v toleranci několika mikrometrů. Tato ultrapřesná technologie se musí používat v chráněném prostředí, které se čistotou blíží medicínským standardům. Montážní operace se musejí vykonávat v přísně definované, tzv. „čisté místnosti“ a jsou prováděny vysoce kvalifikovanými pracovníky.

Diverzifikace výrobního portfolia a milníky činnosti
Pro dosažení svých cílů společnost Delphi ve svém výrobním závodě pro komponenty vznětových motorů v Iaşi každý rok progresivně přidávala investiční projekty. Výrobní řadu našich produktů – čerpadel a vstřikovačů – jsme diverzifikovali podle požadavků našich zákazníků. U čerpadel a vstřikovačů jsme zavedli nové technologie, abychom splnili stále se zpřísňující požadavky na emisní standardy a zahájili jsme výrobu produktů nejen pro osobní vozy, ale i pro středně zatížené systémy pro zemědělství a stavební průmysl. Do dnešního dne vyrobil závod Delphi v Iaşi komponenty vznětových motorů pro více než čtyři miliony vozidel po celém světě.

Sociální odpovědnost podniku
Abychom současně s dosahováním našich cílů také pomáhali společnosti zejména v komunitách, v nichž působíme, povzbuzujeme naše zaměstnance, aby se účastnili různých projektů. Ve spolupráci s místními občany chce být společnost Delphi high-tech společností a atraktivním zaměstnavatelem, věnujícím se „navracení zpět“ ve prospěch místní společnosti a investujícím do vzdělání a kvalifikace budoucí generace. To zahrnuje takové činnosti, jako jsou podpora místních vzdělávacích institucí, charitativní organizace, přímá účast v ekologických akcích a dohody o spolupráci s místními školami a technickými univerzitami.

Škola v Liteni, společný projekt s organizací Habitat for Humanity Romania v roce 2013
V období od dubna do listopadu 2013 uzavřela společnost Delphi Romania partnerství s organizací Habitat for Humanity Romania při opravě školy v Liteni v kraji Iaşi, aby se 450 školáků mohlo učit v čistém a zdravém prostředí. Tato důležitá iniciativa nezahrnovala pouze finanční podporu, ale i dobrovolnický program.

Kromě finančních dotací poskytoval tým pracovníků Delphi v Iaşi významnou podporu zkušeným stavebním pracovníkům. Týmy Delphi se podílely na renovaci některých tříd, které potřebovaly vyměnit okna a dveře, na vymalovávání stěn a na úklidu po ukončení renovací. Zaměstnanci Delphi se účastnili přeměny školy do objektu s příjemným a přátelským prostředím.

Tisková zpráva Delphi

Související články

Technologie společnosti Delphi představené na nových vozech
Technologie společnosti Delphi představené na nových vozech

Na ženevském autosalonu, který se konal v březnu, představili výrobci automobilů řadu nových vozů vybavených technologiemi Delphi, jež byly navrženy proto, aby zajistily bezpečí cestujících, umožnily jim plnou konektivitu a zároveň byly ohleduplné k životnímu prostředí. SAFE – širší dostupnost aktivních bezpečnostních prvků – ochrana cestujících ve vozidlech Na několika modelech Ford včetně nového Fordu […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!