Federal-Mogul dokončil odkup části společnosti Honeywell Friction

25. července 2014, 18:10

Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) oznamuje, že jeho divize Federal-Mogul Motorparts dokončila akvizici několika aktiv společnosti Honeywell Fricition Materials. Hlavní sídlo Honeywell Friction Material se nachází v německém městě Glinde, významné podniky této společnosti sídlí v Rumunsku a v Číně.

„Akvizicí části společnosti Honeywell zabývající se třecími materiálů se výrazně posilují výrobní a technické schopnosti současného světového brzdového portfolia divize Federal-Mogul Motorparts,“ uvedl Daniel Ninivaggi, Co-CEO společnosti Federal-Mogul a CEO divize Federal-Mogul Motorparts. „Tato akvizice nám umožňuje urychlit naši dlouhodobou strategii posilovat naši základaní produktovovu řadu s celosvětově konkurenčním potenciálem a předními technologiemi na trhu. Současně to dále posiluje naše vedoucí postavení v segmentu OE i na trhu náhradních dílů, a to obzvláště v Evropě a Asii.“

Nově nabyté podniky operují na evropském, čínském a brazilském trhu, naopak aktuální akvizice se netýká aktivit ve Spojených státech amerických. V kontraktu je výslovně uvedeno, že transakce nezahrnuje značku Bendix, její produktovou řadu ani jiná aktiva či obchodní aktivity ve Spojených státech amerických. Dále je v této smlouvě popsáno, že si Honeywell ponechává všechny závazky spojené s azbestovými produkty a zavázal se odškodnit Federal-Mogul za nároky spojené s těmito produkty.

Federal-Mogul Motorparts je průmyslovým leaderem v oblasti třecích brzdových materiálů, jehož produkty nachází celosvětové využití v oficiální výbavě osobních, užitkových i nákladních automobilů. Společnost prodává brzdové řady Wagner®, Ferodo® and Abex® na trhu náhradních dílů po celém světě. Přínos Honeywell Friction bude v dodávkách prémiových značek, včetně značky Jurid®. Federal-Mogul se řadí mezi první společnosti, které nabízejí brzdové směsi jak s nízkým tak s nulovým obsahem mědi pro originální výbavu automobilů, a před nedávnem uvedl na trh také brzdové destičky s nízkým obsahem mědi.

Související články

Společnost Federal-Mogul Powertrain dokončila nákup divize motorových ventilů společnosti TRW
Společnost Federal-Mogul Powertrain dokončila nákup divize motorových ventilů společnosti TRW

Společnost Federal-Mogul Powertrain, divize holdingu Federal-Mogul (NASDAQ: FDML), dnes oznámila, že dokončila podstatnou část dříve avizované akvizice divize motorových ventilů společnosti TRW. Získaná divize s ústředím v Barsinghausenu v Německu má téměř 4000 zaměstnanců po celém světě. „Z této strategické akvizice máme ohromnou radost, jelikož nám přidává zcela novou řadu výrobků, jež skvěle doplňuje stávající […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!