OE kvalita, které věří nejlepší

14. října 2019, 12:30

Několik méně známých faktů na téma Hengst Filter.

V supermarketu motoristických slibů…

Když vejdete do kamenného nebo internetového obchodu s autodíly, budete se cítit jako v supermarketu. Všechny díly lákají svým vzhledem, popisem a výrobci se navzájem předhánějí ve slibech, že oni mají ten nejlepší produkt. Některé jsou originální, zatímco jiné ujišťují, že do originálu jim nic nechybí a jsou tak ideální náhradou. Dalším lákadlem může být cena nebo příslib vytvoření marže, ale získáme po tom všem slibovanou kvalitu? Jak si z této záplavy nabídek a produktů vybrat opravdové perly, které splní očekávání nejen zákazníka, ale také jeho vozu? Při nákupu dílu se vůz k výběru nemůže vyjádřit, ale dříve nebo později vám dá vědět, zda jsme se rozhodli správně.

Hřebec ve světě koňských sil.

Začátek sériové výroby pro Porsche v roce 1968
Začátek sériové výroby pro Porsche v roce 1968

Mnoho výrobců náhradních dílů dokáže filtr vyrobit. Hengst je však více než jen výrobce filtrů. Firma má 19 poboček v 11 zemích na 4 kontinentech, a kromě filtrů pro osobní a užitkové vozy také poskytuje filtrační řešení pro stavební a zemědělské stroje, na průmyslové nebo domácí použití (např. vysavače). Díky tomu má rozsáhlé znalosti ve všech filtračních oborech prakticky na celém území světa. Kvalita OE není jen reklamní slogan, ale skutečnost, která doprovází společnost od začátku výroby až po současnost.

Odlučovač olejové mlhy pro motor EA825 v Porsche Panamera
Odlučovač olejové mlhy pro motor EA825 v Porsche Panamera

Možná prorocké jméno zakladatele Waltera Hengsta (slovo Hengst v němčině znamená hřebec) nebo možná tvrdá práce a inovativní myšlení způsobily, že již více než 60 let je Hengst lídrem mezi dodavateli vybavení pro výrobce vozidel a motorů poháněných koňmi … mechanickými. První zakázkou firmy v 60. letech byla sériová výroba olejových filtrů pro Mercedes-Benz a Porsche. Tato spolupráce trvá dodnes, když pro motory EA825 montované do Porsche Panamera Hengst dodává odlučovač olejové mlhy. Tento modulární systém pro motor V8 je namontován na víku hlavy válce s polárním bezpečnostním ventilem, regulací tlaku a plnicím olejovým hrdlem.

Máme nejlepší klienty na světě!

Mezi značky, které Hengstu dlouhodobě věří, patří: Porsche, Mercedes-Benz, Volkswagen, Škoda, Seat, Audi, Bentley, Bugatti, General Motors (Opel, Buick, Chevrolet), Hyundai, Kia, Volvo, BMW a mnoho dalších. Spolupráce mezi výzkumnými odděleními výrobců automobilů a inženýry firmy Hengst umožňuje vytvářet řešení, která reagují na dnešní automobilové výzvy, jako je například omezení montážního prostoru, hmotnosti dílů, spotřeby paliva a emisí při zachování spolehlivosti a životnosti všech součástí vozidla. V důsledku toho vznikají filtrační moduly, které pomáhají snižovat spotřebu paliva a emise výfukových plynů, ovlivňují čistotu prostředí, snižují tlak, integrují mnoho funkcí do jednoho kompaktního obalu, mají menší instalační prostor, nižší hmotnost, jsou vytvořeny z nejlepších surovin a poskytují vysokou filtrační kapacitu po celý servisní interval.

Spolupráce mezi firmou Hengst a Mercedes-Benz.

Olejový filtrační modul Mercedes-Benz, motory M256 a OM654
Olejový filtrační modul Mercedes-Benz, motory M256 a OM654

Hengst je vývojovým partnerem a dodavatelem filtračních řešení pro Mercedes-Benz. Firma dodává olejový filtrační modul pro čtyřválcové vznětové motory OM654 a šestiválcové benzinové motory M256.

Tato hybridní, plastovo-hliníková konstrukce obsahuje v plastovém obalu olejovou filtrační vložku Energetic® s vypouštěcím a obtokovým ventilem, dále výměník tepla, snímač teploty a tlaku, elektricky ovládaný hydraulický ventil a ventil pro první olejovou náplň. Díky tomu motory mimo jiné splňují nové, přísnější emisní normy Euro 6d.

Olejový filtrační modul Mercedes-Benz, šestiválcové bi-turbo motory
Olejový filtrační modul, šestiválcové bi-turbo motory

Dalším příkladem této spolupráce je olejový filtrační modul vyráběný společností Hengst pro šestiválcové benzínové motory Mercedes-Benz s dvojitým přeplňováním. Modul je vybaven litým hliníkovým obalem, má integrovaný chladič oleje a chladicí kapaliny, hydraulický a regulační ventil tlaku oleje.

Filtrační vložka řady Energetic® je vyrobena ze speciálně tepelně zpracovaného média s 30% obsahem polyesterových vláken, které zajišťují separaci nečistot v souladu s doporučeními výrobců motorů – z hlediska počtu najetých kilometrů mezi jednotlivými výměnami oleje.

Sériová výroba pro auta snů.

Horní část systému filtrace oleje Bentley Continental GT a Audi A8, motory W12 FSI
Horní část systému filtrace oleje Bentley Continental GT a Audi A8, motory W12 FSI

Máme mnoho důvodů k hrdosti a jedním z nich je sériově vyráběná horní část systému filtrace oleje pro luxusní vozy Bentley Continental GT nebo Audi A8 s motory W12 FSI.

Tato oceňovaná konstrukce z tlakově litého hliníku má integrovaný chladič oleje a také maximálně využívá omezený instalační prostor.

Olejový filtrační modul Mercedes-Benz, benzínové motory M133 AMG
Olejový filtrační modul Mercedes-Benz, benzínové motory M133 AMG

Léta tvrdé práce a zkušeností umožňují, že Hengst může také vytvářet řešení pro auta snů, jako je například Mercedes-Benz M133 AMG s benzínovým motorem.

V tomto modelu je namontován olejový filtrační modul Hengst s výměníkem tepla, který zaručuje maximální filtrační plochu s minimálním instalačním prostorem.

Zde je také použita filtrační vložka typu Energetic®, patentovaná společností Hengst.

Proč se známé značky spoléhají na filtrační vložku Energetic®?

Filtrační vložka Energetic®
Filtrační vložka Energetic®

Snadno aplikovatelný a zároveň ekologický filtr Energetic® využívá technologii „Clip-in“. Při servisu oleje stačí v modulu vyměnit pouze vložku filtru.

Když odšroubováváme filtr, vypouštěcí ventil vypustí olej do olejové vany, takže celý proces je rychlý a „čistší“ pro mechanika i životní prostředí.

Kromě toho lze filtrační vložky Energetic® účinně zlikvidovat způsobem šetrným k životnímu prostředí.

Spolupráce mezi firmou Hengst a skupinou VAG.

Olejový filtrační modul VW Golf a Passat, Audi, Škoda - platforma MQB
Olejový filtrační modul VW Golf a Passat, Audi, Škoda – platforma MQB

Hengst je vývojovým partnerem mnoha programů pro filtrační systémy ve vznětových motorech skupiny VAG. Kromě toho je firma jediným dodavatelem odlučovačů olejové mlhy v přeplňovaných čtyřválcových motorech a také v šestiválcových a osmiválcových benzínových motorech.

Vozy Audi A4 a A6 s motorem EA837 (3,0 V6 TSI) jsou vybaveny standardním modulem pro odlučování olejové mlhy od Hengst Filter. V menších vozidlech skupiny VAG, využívajících platformu MQB, tj. Golf a Passat, Audi A3 a A4, stejně jako Škoda Fabia nebo Octavia, najdeme kompaktní, úsporný a kombinující mnoho funkcí, olejový filtrační modul od Hengstu. Tento plastový modul je vybaven dalšími funkcemi, jako je například olejový chladič s topným systémem a výměníkem tepla, senzor měřící tlak a teplotu oleje a integrovaný obtokový a zpětný ventil.

Pár faktů k přemýšlení …

Je všeobecně známo, že v moderní ekonomice nejsou společnosti schopny vyrobit konečný produkt od A do Z pouze z vlastních zdrojů. Výrobce džínů využívá znalosti a zkušenosti výrobců materiálů, knoflíků, zipů, barev na oděvy, ale pokud se tyto džíny roztrhají, tak na prvním místě v očích zákazníka utrpí pověst výrobce džínů, nikoli materiál, ze kterého byly vytvořeny, protože jeho výrobce konečný uživatel ani nezná. Stejnou analogii lze převést i do jiných odvětví, včetně automobilového průmyslu. Jak ukazují výše uvedené příklady, i když jste nikdy vědomě nekoupili žádný filtr Hengst, pravděpodobně se nějaká součástka od tohoto výrobce nachází ve vašem automobilu již od výroby.

Majitelé relativně mladých vozů díky nátlaku automobilek nebo z jejich vlastní vůle investují do originálních dílů s logem daného výrobce, což je bezpečná volba. Málokdo si však uvědomí, že auto nebylo vyrobeno pouze silami značky umístěné na kapotě. Výrobci vozidel a motorů využívají Hengst Filter již řadu let a firma také dodává pod vlastní značkou na aftermarket filtry, které dokonale odpovídají požadavkům těchto výrobců. Bez ohledu na to, zda má filtr logo výrobce vozidla nebo je na něm logo Hengst Filter, pověst dodavatele OE zavazuje neustále udržovat nejvyšší výrobní standardy a spolehlivost dílů vycházejících z výrobních závodů firmy. Věřte ve stejnou kvalitu, jaké věří výrobce vašeho automobilu.

www.hengst.com

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!