Společnosti Valeo a Dana Incorporated spolupracují na dodávce komplexních 48V systémů pro hybridní a elektrická vozidla

14. října 2019, 11:51

Valeo a Dana Incorporated oznámily celosvětovou spolupráci s cílem uvést na trh 48V systémy pro hybridní a elektrická vozidla. Poprvé se tato technologie objeví na začátku roku 2020 v sériovém modelu jednoho předního evropského výrobce automobilů.

Komplexní 48V systémy pro hybridní a elektrická vozidla od firem Valeo a Dana

Toto řešení zahrnuje všechny součásti potřebné k elektrizaci (tříkolových a čtyřkolových) městských a hybridních vozidel s hmotností do 2,5 tuny. Zahrnuje elektromotor a střídač, který funguje jako „mozek“ elektrického vozidla. Generuje totiž napětí a střídavý proud ze zdroje energie s jiným napětím nebo frekvencí. Tyto komponenty navrhlo a vyrobilo Valeo, společnost Dana dodala převodovku Spicer® Electrified ™ e-Gearbox.

Tato technologie, která je výsledkem partnerství společností Valeo a Dana, se dá velmi snadno nainstalovat do všech typů vozidel. Její atraktivita spočívá také v tom, že díky nízkému použitému napětí (<60V) je cenově dostupná a nenáročná na údržbu.

Xavier Dupont, ředitel divize Powertrain Systems skupiny Valeo, k tomu uvedl: „Kombinace řešení e-Gearbox od společnosti Dana se 48V systémem Valeo zvýší díky příznivé ceně dostupnost elektrifikace vozidel. Tento závazek posiluje vedoucí postavení společnosti Valeo v oblasti nízkonapěťové elektrifikace, což je technologie, která se do roku 2030 objeví u třetiny automobilů vyrobených po celém světě.“

„Naše spolupráce se společností Valeo nám umožňuje dodávat kompletní 48V elektrický systém e-Propulsion, který rychle vyhovuje potřebám zákazníků,“ řekl Bob Pyle, prezident divize Light Vehicle Driveline Technologies společnosti Dana Incorporated. „Dana pokračuje v rozšiřování nabídky hybridních a elektrických vozidel směrem ke kompletní řadě řešení na klíč pro rychle se měnící trh mobility.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!