Gates rozšiřuje nabídku elektrických vodních čerpadel

17. července 2020, 13:27

Gates rozšiřuje řadu elektrických vodních čerpadel E-Cool o 16 nových položek. Nyní celá řada zahrnuje 36 referencí.

elektrické vodní čerpadlo Gates E-Cool

Každé katalogové číslo přináší kompletní řešení. To znamená, že kdykoli instalace čerpadla vyžaduje použití držáků, jsou součástí sady. Protože jsou staré držáky často poškozené, vede to ke zbytečným komplikacím.

Rozšíření sortimentu zahrnuje položky určené pro populární modely vozidel následujících značek: Audi (A4, A5 a A6), BMW (1-5 a X1-X5), Land Rover (Discovery a Range Rover), Mercedes-Benz (CLK řady C, E a SL a CLS E), Porsche (Cayenne), Seat (Altea) a VW (Golf a Scirocco).

Každé čtvrté auto na evropských silnicích je již vybaveno turbodmychadlem, které se chladí elektrickým vodním čerpadlem. Výrobci vozidel však stále více oceňují potenciál této technologie ochlazovat i další komponenty. Je to proto, že senzory dodávají chladicí kapalinu pouze v případě potřeby. Toto řešení na jedné straně zvyšuje účinnost a na druhé straně snižuje zatížení motoru. Mezi typické aplikace elektrického vodního čerpadla patří:

  • Systém chlazení turbodmychadla
  • Vytápění interiéru vozidla
  • Chlazení akumulátoru v hybridních a elektrických automobilech

Mnoho automobilů vyrobených v posledních pěti letech je již vybaveno elektrickými vodními čerpadly a některé mohou mít dokonce až tři. Ačkoli frekvence kontroly elektrického vodního čerpadla je podobná jejich mechanickým protějškům, možná už bude třeba některá vodní čerpadla vyměnit. Například u BMW řady 3,5 a 7 existuje vysoká poptávka po výměně čerpadel u motorů o objemu 2,5 a 3,0 litrů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!