Shell uvádí na trh Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W30

22. října 2015, 8:02

Nový motorový olej pro benzínové a dieselové motory je navržený tak, aby splňoval náročné požadavky vysoce výkonných motorů Audi a Volkswagen.

Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W30 s technologií Shell PurePlus nabízí nižší spotřebu paliva v porovnání s oleji 5W30. Je schválený podle nejvyšších, technicky náročných specifikací VW 504.00/507.00 a splňuje normu ACEA C3.

Snížená spotřeba paliva
Rostoucí využití a doporučení olejů s nižší viskozitou, např. 0W30 je motivovano potřebou maximalizovat úsporu paliva. Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W30 přináší výhodu úspory paliva oproti současným olejům a vykazuje nárůst úspory paliva o 3,0% v porovnaní s 2,0% u olejů 5W30.

Výkonnostní parametry produktu :

  • ACEA C3
  • VW 504 00/ 507.00
  • Vyznačuje se vynikající ochranou proti usazeninám a opotřebení, které by mohli negativně ovlivnit výkon motoru.

Nový pohled na pojetí syntetiky s SHELL HELIX ULTRA
Motorový olej pro osobní vozidla je vyroben za použití patentované technologie Shell PurePlus. V porovnaní s tradičními základovými oleji poskytuje vylepšenou viskozitu, tření a odparnost.

Technologie Shell PurePlus umožňuje přeměnu zemního plynu na průzračně čistý základový olej bez nečistot, které se obvykle nacházejí v surové ropě. Z tohto čistého základu, s využitím technologie aktivního čištění, vzniká motorový olej, který nabízí vynikající schopnost a ochranu přesahující průmyslové standardy. 

Související články

Shell Helix Ultra podporuje tým Scuderia Ferrari
Shell Helix Ultra podporuje tým Scuderia Ferrari

Na autosalonu IAA uvedlo Brembo nové pětiotvorové třmeny, které umožňují snížení hmotnosti o 8% procent při zachování tuhosti. Brembo, světový lídr v oblasti designu a výroby brzdových systémů pro automobilový průmysl, představil na 66. ročníku autosalonu ve Frankfurtu novou řadu hliníkových třmenů pro luxusní vozy. Nová řada pevných třmenů, k dispozici v 17-ti palcové (5,9 kg […]

Čistící vlastnosti paliva SHELL V-POWER NITRO+ 95 potvrzeny nejnovějšími testy v laboratoři SGS Czech Republic
Čistící vlastnosti paliva SHELL V-POWER NITRO+ 95 potvrzeny nejnovějšími testy v laboratoři SGS Czech Republic

Nejnovější testy laboratoří SGS Czech Republic prokázaly výborné čisticí účinky výkonného paliva Shell V-Power Nitro+ 95. První zkoušky provedené v České republice zcela novou metodou renomovaným institutem podle mezinárodních standardů CEC zaznamenaly v průměru o více než třetinu menší množství úsad na sacích ventilech proti běžnému benzínu BA95 dostupnému na českém trhu. Stále náročnější konstrukce […]

Kimi Räikkönen překvapil zákazníky na čerpací stanici SHELL v Ostravě
Kimi Räikkönen překvapil zákazníky na čerpací stanici SHELL v Ostravě

Díky dlouholetému technickému partnerství společností Shell a Scuderia Ferrari navštívil včera krátce Českou republiku Kimi Räikkönen, závodní jezdec týmu formule 1 Scuderia Ferrari. Na čerpací stanici Shell v Ostravě měli tuzemští fanoušci motorsportu jedinečnou šanci potkat světovou špičku formule 1 osobně. Finský jezdec přijal pozvání společnosti Shell a dopřál tak unikátní zážitek svým skalním příznivcům […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!