Shell Helix Ultra podporuje tým Scuderia Ferrari

23. září 2015, 9:39

Na autosalonu IAA uvedlo Brembo nové pětiotvorové třmeny, které umožňují snížení hmotnosti o 8% procent při zachování tuhosti.

Brembo, světový lídr v oblasti designu a výroby brzdových systémů pro automobilový průmysl, představil na 66. ročníku autosalonu ve Frankfurtu novou řadu hliníkových třmenů pro luxusní vozy.

Nová řada pevných třmenů, k dispozici v 17-ti palcové (5,9 kg hmotnosti), 18-ti palcové (7,7 kg) a 19-ti palcové (8 kg) verzi, je optimálním řešením pro vozy s disky, které mají velký brzdný povrch. Takové disky obvykle vyžadují větší třmeny, což má za následek zvýšení hmotnosti.

Nicméně s novými třmeny, které teprve nedávno přišly do výroby, se společnosti Brembo podařilo spojit potřebnou velikost třmenů pro disky s velkou brzdnou plochou s pozoruhodně nízkou hmotností. K dosažení tohoto výsledku Brembo věnovalo více než 100.000 hodin (téměř 4 roky) vývoje.

Charakteristickým rysem tohoto třmenu je jeho nový tvar s pěti otvory: dva v přední části o velikosti mezi 16 a 22 cm2, a tři na mostech, s rozlohou mezi 7 a 11 cm2.

Toto patentované řešení Brembo snižuje množství materiálu v méně namáhaných místech, čímž je dosažení snížení hmotnosti o asi 8%. Takové významné snížení hmotnosti snižuje spotřebu paliva a emise znečišťujících látek. Použití pěti otvorů však nevede k žádné ztrátě výkonu brzdového systému.

Brembo také věnuje zvláštní pozornost estetické stránce nových třmenů. Na designu spolupracuje s každým OEM zákazníkem a bude tak vyrábět třmeny šité na míru pro jednotlivé modely aut každého výrobce.

Související články

Sebastian Vettel a Shell na Hungaroringu nadchli tisícovky fanoušků během Ferrari Racing Days
Sebastian Vettel a Shell na Hungaroringu nadchli tisícovky fanoušků během Ferrari Racing Days

Čtyřnásobný mistr světa Formule 1™ a současný pilot stáje Scuderia Ferrari Sebastian Vettel ukázal úžasnou show před tisícovkami fanoušků, kterým na maďarském Hungaroringu nedaleko Budapešti předvedl monopost Scuderia Ferrari F2012. Německý pilot se ve voze stáje Scuderia Ferrari projel po okruhu Velké ceny Maďarska, na který se přesně za měsíc vrátí, aby zde v letošním […]

SHELL V-POWER LM24 a SHELL V-POWER DIESEL LM24 oficiálními palivy pro závod 24 hodin Le Mans
SHELL V-POWER LM24 a SHELL V-POWER DIESEL LM24 oficiálními palivy pro závod 24 hodin Le Mans

Letošní, celkově již 82. ročník legendární 24hodinovky Le Mans může být díky technologiím znovu nejrychlejším v historii. A zároveň nejúspornějším. Světová automobilová federace FIA totiž nastavila od roku 2014 technická pravidla s cílem motivovat závodní týmy k udržitelnosti a rekuperaci energie, a dosáhnout tak třiceti procentní úspory paliva. Tento cíl týmy v loňském roce splnily […]

Shell uvádí na trh Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W30
Shell uvádí na trh Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W30

Nový motorový olej pro benzínové a dieselové motory je navržený tak, aby splňoval náročné požadavky vysoce výkonných motorů Audi a Volkswagen. Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W30 s technologií Shell PurePlus nabízí nižší spotřebu paliva v porovnání s oleji 5W30. Je schválený podle nejvyšších, technicky náročných specifikací VW 504.00/507.00 a splňuje normu ACEA C3. Snížená spotřeba paliva Rostoucí využití […]

Kimi Räikkönen překvapil zákazníky na čerpací stanici SHELL v Ostravě
Kimi Räikkönen překvapil zákazníky na čerpací stanici SHELL v Ostravě

Díky dlouholetému technickému partnerství společností Shell a Scuderia Ferrari navštívil včera krátce Českou republiku Kimi Räikkönen, závodní jezdec týmu formule 1 Scuderia Ferrari. Na čerpací stanici Shell v Ostravě měli tuzemští fanoušci motorsportu jedinečnou šanci potkat světovou špičku formule 1 osobně. Finský jezdec přijal pozvání společnosti Shell a dopřál tak unikátní zážitek svým skalním příznivcům […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!