Brembo odhalilo nové třmeny B-M8 na SEMA 2015

4. listopadu 2015, 11:01

Brembo, světový lídr a známý inovátor brzdových technologií, představilo nový 8-pístový třmen B-M8 a jeho společníka B-M4 během letošní SEMA show (Specialty Equipment Market Association) v Las Vegas.

Brembo bylo oceněno za svůj úspěch při návrhu a výrobě B-M8 v kategorii Engineered New Product.

Brembo B-M8 je 8-pístový monoblokový třmen se čtyřmi destičkami, vhodný pro rotory do rozměru 420mm x 40mm (16.53” x 1.57”). Tento zcela nový třmen je speciálně vyroben pro přední brzdové systémy nákladních vozidel, SUV a velkých vysoce výkonných sedanů. Jedná se jeden z největších třmenů vyrobených společností Brembo (15,8 palců x 5,51 palců x 7.1 palců), a bylo zapotřebí více než tisíc hodin při návrhu, včetně testování na vozech a vývoje technologie odlévání. B-M8 je ověřena pro točivé momenty až do 5.700Nm.

B-M8 je vyroben za použití nové inovační 4D technologie lití. Toto je poprvé, kdy byl tento postup použit pro automobilové třmeny a umožňuje společnosti Brembo vytvářet zcela unikátní design v rámci trhu s brzdovými třmeny. Díky této technologii má litý třmen technické vlastnosti běžně používané v závodních vozech nebo kovaných třmenech. B-M8 má nejúčinnější architekturu a styl, navržený bez omezení na vnějších třmenu způsobené tradičními metodami lisování.

B-M8 je k dispozici ve čtyřech barvách – červené, žluté, černé a nové i bílé – spolu s ostatními "volitelnými" barvami.

Druhý třmen B-M4, pro rotory až do 380 mm x 30 mm, je vhodný pro zadní brzdové systémy větších vozidel, ale i přední brzdové systémy menších vozidlech. B-M8 a B-M4 jsou ideální pro celou řadu nákladních vozidel, SUV a sedanů, včetně, ale ne pouze, Ford F-Series a Expedition, Dodge Ram, Toyota Tundra, Nissan Frontier, Land Rover Range Rover, Mercedes-Benz SUV a Porsche Cayenne.

B-M8 byl vyvinut s cílem zvýšit celkový brzdný účinek a vykazuje konzistentní brzdný výkon v náročných provozních podmínkách. 4 destičky poskytují výrazně větší brzdný povrch, zlepšují výkon a snižují opotřebení. Vyroben ve stejné továrně jako závodní brzdové systémy společnosti Brembo, B-M8 využívá 40 let zkušeností společnosti Brembo s výrobou vysoce výkonných třmenů.

Se svým inovativním a exkluzivním designem jsou B-M8 a B-M4 prvními členy nové rodiny třmenů Brembo, díky kterým se budou lišit od ostatních na trhu, což bude poskytovat vozidlům, na kterých budou namontovány, jasnou a výraznou identitu.

Související články

Brembo představuje novou řadu brzdových třmenů pro luxusní vozy
Brembo představuje novou řadu brzdových třmenů pro luxusní vozy

Inteligentní topení Bosch prodlouží dojezd elektromobilů až o 25 procent. Optimální klima pro interiér i akumulátor O dojezdu elektromobilů, zejména v zimních měsících, se vedou dlouhé diskuze. Po zapnutí topení se dojezd mnoha elektromobilů ještě výrazně zkrátí. „Inteligentní tepelný management Bosch posouvá elektromobily o výrazný kus dál, a to je myšleno doslova,“ říká Dr. Rolf […]

Brembo na IAA 2015
Brembo na IAA 2015

Brembo, světový lídr ve výrobě a designu brzdových systémů pro automobilový průmysl, se zúčastní 66. ročníku Frankfurt Motor Show. Brembo využívá tuto příležitost k oslavě 40. výročí působení firmy, ale také k potvrzení svého partnerství s nejvýznamnějšími výrobci automobilů a k představení svých nejnovějších inovací pro trh OE. Na letošním IAA Brembo odhalí novou řadu […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!