SHELL DRIVELINE: Vše pro produktivní vozový park

6. dubna 2021, 8:14

Úspěch vašeho podnikání v oblasti vozového parku nákladních vozidel závisí na vaší schopnosti udržet vozidla v provozu a také na nalézání nových a inovativních způsobů, jak maximalizovat efektivitu nákladů.

Na provozovatele vozových parků nákladních vozidel je vyvíjen legislativní, obchodní a spotřebitelský tlak z hlediska jejich udržitelnosti. V únoru 2019 se zákonodárci EU dohodli na nových pravidlech pro zadávání zakázek, přičemž požadovali, aby nejméně čtvrtina všech autobusů zakoupených místními úřady byla provozována na čistá paliva nejpozději do roku 2025. Vyplývá to z rozhodnutí Evropského parlamentu z října 2018 podpořit právně závazné snížení emisí o 35 % u všech nových nákladních vozidel od roku 2030 dále.

Tento legislativní tlak posiluje již tak evidentní komerční potřebu vyšší palivové účinnosti. To je obzvláště náročné v současné době, protože vývoj v technologiích motorů vedl ke zvýšenému výkonu na píst – a písty tvoří 60 % tření v motoru – takže efektivní údržba je ještě důležitější, pokud mají motory běžet na maximální výkon.

70% provozovatelů vozových parků se obává, že náklady na nové technologie mohou převážit nad jejich přínosy, což je důvod, proč dvě třetiny z nich nechtějí inovovat, protože současná technika je stále v provozu. 77% manažerů vozových parků také uvádí, že jejich zaměstnanci údržby by měli prospěch z další odborné přípravy.

Proto vzniklo Shell Driveline, portfolio vysoce výkonných maziv a odborných rad, což přináší mnohem více benefitů než jednotlivé prvky samostatně – díky tomu bude váš vozový park nákladních vozidel efektivnější, ziskovější a konkurenceschopnější.

Získejte více z každého dílu

Nákladní vozidla musí jezdit efektivně po celý rok. Proto je důležité používat správnou kombinaci maziv, abyste ze svých motorů, převodovek, hydraulických systémů a promazaných komponent vytěžili maximum.

Portfolio Shell Driveline je navrženo tak, aby vyhovovalo potřebám celého stroje. Výrobky splňují příslušné specifikace, schválení a doporučení od mnoha průmyslových standardů a předních výrobců OEM včetně ACEA, Allison, API, Bosch, CNH, John Deere, Massey Fergusson, Caterpillar, Cummins, Deutz, Scania, Volvo a ZF.

Mezi produkty Shell Driveline patří motorové oleje RIMULA pro velké naftové motory, převodové a nápravové oleje SPIRAX, maziva GADUS a hydraulické oleje TELLUS.

AutoMax + ShellChcete-li z moderních, prémiových nízkoviskózních olejů vytěžit maximum, potřebují pracovníci údržby odborné znalosti pro použití správného oleje pro každý dílčí systém ve vozidle, s cílem získat co nejlepší výkon vozidla jako celku.

Ve společnosti AutoMax pevně věří, že zaměření na nízkoviskozitní maziva je klíčovým faktorem při dosahování vyšší úspory paliva. Čím nižší je viskozita motorového oleje, tím rychleji proudí tam, kde je v motoru potřeba. To vytváří menší tření než je tomu u olejů s vyšší viskozitou, takže motory pracují účinněji a produkují méně emisí CO2.

Závěr: Éra plná výzev a optimismu

Stejně jako mnoho jiných odvětví je i odvětví vozových parků na pokraji transformace, u níž se očekává, že bude mít podobný dopad na produktivitu jako průmyslová revoluce. Zavádění nových technologií, jako jsou síťové senzory, umělá inteligence a analýza dat, slibuje obrovské zvýšení produktivity a zisků. K tomu však může dojít pouze tehdy, pokud jsou manažeři vozových parků připraveni podporovat své týmy údržby v co nejlepším využívání nových technologií a prémiových maziv.

Více informací naleznete na stránkách firmy AutoMax Group s.r.o. nebo v PDF příloze.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!