Valeo a Siemens mají společný joint venture projekt

27. dubna 2016, 12:32

Valeo oznámilo dohodu o vytvoření 50/50 joint venture projektu se společností Siemens. Spolupráce využije vůdčí pozice obou firem v jejich oblastech expertízy s cílem vytvořit globálního lídra v rychle rostoucím trhu elektrifikace automobilů.

Spojení sil dovolí firmám nabídnout kompletní a nejinovativnější nabídku vysokonapěťových (nad 60V) komponent a systémů pro všechny typy elektromobilů (hybridy, plug-in hybridy i plně eletrická vozidla): elektromotory, nabíječky, invertory, stejnosměrné měniče atd.

Valeo vloží do společného projektu svoji divizi vysokonapěťové elektroniky (nabíječky, invertory, stejnosměrné měniče), která zaměstnává přes 200 lidí, z toho 90 ve Francii. Aktivity týkající se elektrických zařízení pod 60V nebudou součástí kooperace. Siemens se zapojí svou E-car Powertrains divizí (elektromotory, invertory), což zahrnuje přes 500 zaměstnanců (370 v Německu a 130 v Číně).
 
Sídlo nové společnosti bude v německém Erlangenu
Nově vytvořená entita plně využije komplementární možnosti portofolia firem Valeo a Siemens a jejich geografické polohy, čímž dosáhne vynikajících synergií ve výrobě i zajišťování zdrojů. Toto posílení produkce i vývoje umožní získat nové zákazníky na globální úrovni i ve specifických klíčových oblastech.
 
„Jsme nadšení výhledem na spojení našich sil se společností Siemens v oblastí elektrických pohonných jednotek,“ uvedl Jacques Aschenbroich, ředitel a CEO Valeo. „Zkušenosti Siemensu, který je lídrem v oblasti elektroniky a elektromotorů, pomohou Valeo udržet si technologický náskok díky možnosti nabídnout komplexní řadu technologií od mikro-hybridních až po plně elektrická řešení. Společný projekt také ukazuje připravenost evropských firem budovat nová partnerství, která přináší průlomové technologie na globální trh".
 
Klaus Helmrich, člen dozorčí rady Siemens AG, řekl: "Joint venture projekt Siemensu a Valeo je dalším příkladem tvorby skutečně evropských firem. Když spojíme rozsáhlé zkušeností s elektromotory a invertory firmy SIemens a znalost automotive trhu a zákaznickou bázi firmy Valeo, obě společnosti silně posílí svoji pozici na rostoucím trhu elektromobility".
 
Projekt ještě musí projít schvalovacím procesem relevantních úřadů a zástupci odborů.

Související články

Nové motorky na otevírání oken, stěrače a světlomety Valeo
Nové motorky na otevírání oken, stěrače a světlomety Valeo

Firma Valeo rozšiřuje nabídku součástek do osobních automobilů o nové motorky do mechanismu elektrického otevírání oken, stěrače a světlomety. Nabídka elektrického otevírání předních bočních skel byla rozšířena o nabídku pro Renault Kangoo II/Grand Kangoo II// Kangoo Express II 11/07-04/13. O šest nových výrobků se rozšířila i řada pohonů do mechanismu stěračů zadních skel. Jsou určené […]

Technické pokyny pro montáž spojky Valeo 835005
Technické pokyny pro montáž spojky Valeo 835005

Ve spolupráci s firmou Valeo Vám přinášíme rady, jak postupovat při montáži spojky Valeo 835005. Tuto spojkovou sadu KIT4P lze použít pro motory VAG Group 1,9 TDI. Po demontáži převodovky z motoru: 1. Překontrolujte těsnění klikové hřídele motoru: Překontrolujte, zda olej neznečistil setrvačník. Pokud se zjistí únik oleje po demontáži setrvačníku, vyměňte těsnění klikové hřídele. […]

Valeo na Auto Kelly Show 2016 v Hradci Králové
Valeo na Auto Kelly Show 2016 v Hradci Králové

Společnost Valeo se prezentovala na veletrhu Auto Kelly Show 2016, který se konal 26. května na letišti v Hradci Králové. Auto Kelly Show je veletrh, který poskytuje zákazníkům v oblasti automobilového průmyslu možnost přímého kontaktu s dodavateli a výrobci různých dílů. Veletrh se uskutečnil dne 26. května v Hradci Králové a jeho součástí byl také […]

Valeo v České republice otevře nové vývojové centrum
Valeo v České republice otevře nové vývojové centrum

Společnost Valeo v Praze Hostivaři otevře zcela nové R&D centrum, kde se budou mimo jiné vyvíjet nejmodernější bezpečnostní a asistenční systémy. Obří vývojové centrum Valeo za 600 milionů korun bude otevřeno v prosinci letošního roku. Česká republika tak potvrzuje své postavení světové automobilové velmoci i na poli vývoje autonomních vozidel. Valeo je v České republice […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!