Total kupuje akcie výrobce baterií Saft

12. května 2016, 8:47

Francouzská ropná společnost Total se dohodla na získání akcií společnosti Saft ve své snaze dále rozvíjet své podnikání v oblasti obnovitelné energie.

Total by měl zaplatit 36,50 Euro za všechny vydané a nesplacené akcie Saft, dohromady jde o částku 950 milionů Euro. Dozorčí rada výrobce baterií přijala nabídku jednomyslně, protože je v souladu se zájmy společnosti, jejích akcionářů a jejích zaměstnanců, jak se uvádí ve společné tiskové zprávě, kterou vydaly obě společnosti.

Společnost Saft vyvíjí a vyrábí baterie pro průmyslovou infrastrukturu, civilní i vojenský sektor a věnuje se také skladování elektrické energie u dopravních a telekomunikačních společností. Saft již léta patří ke světové špičce v oblasti vývoje a výroby baterií na bázi niklu a primárních lithiových baterií pro průmyslové využití.


"Akvizice společnosti Saft je částí celkové ambice urychlit vývoj v oblasti obnovitelných zdrojů energie a elektřiny, zahájené v roce 2011 s akvizicí SunPower," tvrdí předseda představenstva společnosti Total a také její generální ředitel Patrick Pouyanné. "Umožní nám to doplnit portfolio s uchováváním elektrické energie, což je klíčová součást budoucího růstu energie z obnovitelných zdrojů," dodává Poyanné.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!