Firma Bosch Diesel s.r.o. opětovně oceněna jako „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“

3. srpna 2016, 10:38

Sportovní vyžití, podpora zdraví a ještě možnost něco vyhrát: tím vším se vyznačuje iniciativa „Do práce na kole“. V době pořádání akce, od 1. května do 30. května 2016, jezdili zaměstnanci firmy Bosch v Jihlavě do práce na kole, a to jak přímo z domu, tak i v kombinaci s veřejnými dopravními prostředky. V rámci vzájemné motivace mohli zaměstnanci vytvářet společné cyklotýmy.

V letošním roce se do cyklosoutěže zapojilo celkem 124 zaměstnanců jihlavské firmy Bosch, ti sestavili celkem 43 cyklotýmů. To je o 51 nových jezdců a 16 týmů více než v předcházejícím roce. Firmě Bosch se tak v Jihlavě i letos povedlo zapojit nejvíce jezdců a vytvořit nejvíce cyklotýmů. V červenci proto firma opět získala ocenění za první místo v kategorii „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“. Zaměstnanci firmy jezdili na kole pravidelně každý den a v době akce celkově urazili na cestě do práce 36.261 kilometrů. Tato vzdálenost zhruba odpovídá, bez pár stovek kilometrů, obvodu zemského rovníku.

Vedle domácích zaměstnanců se cykloakce zúčastnili i dva zahraniční zaměstnanci firmy Bosch, kteří aktuálně pracují v Jihlavě – Yukitoshi Shimmi z Japonska a Suneel Prabhu z Indie. A jak vypadaly celkové výsledky vnitrofiremní cyklistické soutěže? V kategorii mužů najel nejvíce kilometrů David Sýkora (1.859 km), v kategorii žen byla nejúspěšnější Jitka Křížová (1.056 km).

V kategorii cyklotýmů byl nejlepší tým „BOSCH TEF 3“ ve složení Petr Šlechtický, Josef Vítů, Jaroslav Horský a Lubomír Hrdlička. Tento tým společně najel skvělých 3.320 kilometrů.

Jízdou na kole za čisté ovzduší a životní prostředí
Každý účastník cykloakce si mohl pomocí online aplikace spočítat množství CO2, které ušetřil tím, že nepoužil na cestu do práce automobil. V rámci akce „Do práce na kole“ ujeli účastníci v celé České republice na 1,5 miliónu kilometrů, což odpovídá úspoře 212 tun CO2.

Firma Bosch v Jihlavě se do akce „Do práce na kole“ aktivně zapojuje od roku 2013. Titul „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“ získala firma poprvé v roce 2013, v roce 2014 pak titul „Cyklozaměstnavatel České republiky“.

Více se dozvíte ZDE.

Související články

Antialergické kabinové filtry Bosch FILTER+
Antialergické kabinové filtry Bosch FILTER+

Chcete volně dýchat? Pohodlí a bezpečnost při řízení vozidla jde ruku v ruce!! Bosch kabinové filtry Vám poskytují maximální pohodlí během jízdy a zároveň mají vliv na to, zda dojedete vždy v bezpečí. • Ochrana proti zápachu a příjemný vzduch ve voze – filtr zachycuje pyly a jemný prach, páchnoucí a škodlivé plyny (ozon, smog, […]

Co je vlastně Denoxtronic
Co je vlastně Denoxtronic

Na ekologické výzvy odpovídá společnost Bosch ekonomicky životaschopnými řešeními: Dávkovací systém močoviny Denoxtronic a katalyzátor oxidů dusíku (SCR = Selektivní Katalytický Redukcionista) snižují emise oxidů dusíku u vozidel se vznětovými motory až o 95%. Tímto opatřením se opět může měnit základní konstrukce motoru ve směru k optimální spotřebě. Denoxtronic zajišťuje přesné dávkování redukčního činidla AdBlue […]

Magazín Formule Bosch 05/2016
Magazín Formule Bosch 05/2016

Právě vyšlo nové vydání magazínu Formule Bosch a Formule Speciál – emise 06/2016.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!