Firma TotalEnergies představuje Quartz Box, nové univerzální řešení pro autoservisy

29. června 2022, 11:38

Společnost TotalEnergies Lubrifiants rozšiřuje své portfolio o zcela nové řešení Quartz Box pro dílny.

Profesionálové se denně potýkají s různými provozními problémy, jako je rostoucí počet norem výrobců a technický vývoj motorů, což zvyšuje počet maziv v jejich dílnách, a tak řeší nedostatek dostupného prostoru, nakládání s odpady a snižování množství plastů. Pro řešení těchto výzev vyvinula společnost TotalEnergies Lubrifiants inovativní řešení Quartz Box, připravené k okamžitému použití.

Nabídku produktů bude zpočátku tvořit 11 moderních motorových olejů, které pokrývají hlavní specifikace výrobců vozových parků na trhu.

Quartz Box bude nejprve k dispozici na následujících evropských trzích: Rakousko, Balkán, Bulharsko, Česká republika, Francie, Německo, Řecko, Itálie, Nizozemsko, Dánsko, Portugalsko, Španělsko, Velká Británie.

Quartz Box je vybaven optimalizovaným, odolným vnitřním vakem Cheertainer® s vysokou odolností proti propíchnutí, ve kterém je uloženo mazivo. Výrobek je umístěn v kartonovém boxu o objemu 20 litrů a pro zachování vysokých průtokových vlastností se nalévá přes speciální kohoutek přímo z vaku, což snižuje riziko rozlití a usnadňuje život mechanikům: je to bezpečnější a čistší.

Jednoduchý a robustní box lze v počtu 6 kusů stohovat do polic, čímž se uvolní místo v dílně.

Quartz Box je ekologicky účinný obalový koncept, který je navržen tak, aby zvyšoval udržitelnost díky menšímu používání plastů a recyklovatelného kartonu a zároveň nabízí zákazníkům inovativní řešení skladování a optimalizovanou logistiku. Při stejném objemu maziva je celá hmotnost o 348 gramů nižší ve srovnání s tradičním 20litrovým balením.

Samotná kostka byla navržena tak, aby umožňovala plné (>99%) využití produktu uvnitř a podporovala koncept nulového odpadu v dílně. Po použití se krabice a sáček složí naplocho, takže odpad zabírá méně místa a jeho likvidace je jednodušší. Vzhledem k tomu, že Quartz Box lze zcela složit, potřeba objemu skladovaného odpadu se ve srovnání s tradičními pevnými plastovými 20litrovými baleními výrazně snižuje a díky zmenšení objemu plastu je šetrnější i jeho likvidace.

 Jean Parizot, generální ředitel společnosti TotalEnergies Lubrifiants pro vnitrozemí, řekl: „Jsme velmi hrdí na to, že můžeme našim zákazníkům nabídnout toto inovativní řešení. Quartz Box je pro partnery společnosti TotalEnergies Lubrifiants výjimečnou příležitostí, jak rozšířit nabídku speciálních olejů, aniž by se museli uchylovat ke skladování ve velkém. Quartz box řeší dvojí obchodní cíl: vyšší provozní efektivitu a ekologičtější balení.“

Výhody Quartz Box v porovnání s tradičními 20litrovými pevnými nádobami:

  • méně obalového materiálu, a tedy méně odpadu
  • 86% snížení množství použitého plastu
  • vyšší efektivita skladování
  • 20% nárůst objemu palety
  • odpad zabírá méně místa a jeho likvidace je jednodušší
  • extra prostor na prodejní ploše díky exkluzivnímu designu regálů
  • snadné nalévání z kohoutku, omezení rozlití a usnadnění manipulace
  • lehčí a snadnější manipulace

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!