Ocenění „Automechanika Innovation Awards“ pro Valeo

24. října 2016, 23:33

Na veletrhu ve Frankfurtu byla vyhlášena mezinárodní soutěž „Automechanika Innovation Awards 2016“. Vítězem v jedné z kategorií se stal systém vytvořený společností Valeo.

Do letošního kola byl přihlášený rekordní počet – 130 projektů. V kategorii „OE Products & Services“ byl vybrán laserový senzor okolního prostředí Scala od firmy Valeo.

Senzor okolního prostředí Valeo Scala je velmi progresivní technologický produkt, který je již připravený k použití v sériové výrobě autonomních aut. Její spuštění závisí především od přijetí příslušné legislativy pro dopravní provoz, ale už dnes se může stát součástí systémů na podporu řidiče,“ říká Iwona Molendová, marketingová ředitelka Valeo Service Eastern Europe.

Uvedení autonomního automobilu do sériové produkce je otázkou nejbližších pár let. K jejich vzniku nemalou mírou přispěli také inženýři společnosti Valeo, již dnes mohou řidiči využívat mimo jiné aktivního regulátoru rychlosti nebo automatického systému parkování. Zanedlouho budeme díky řešení Valeo Valet Park4U moci vysednout z auta a svěřit mu samostatné nalezení volného místa i zaparkování. Činnost veškerých těchto funkcí je založena na laserovém senzoru okolního prostředí Valeo Scala.

Jeho využití je ještě mnohem širší, detekuje také jiná vozidla, lidi, zvířata nebo předměty nacházející se v blízkosti automobilu. Takovým způsobem v reálném čase vznikne digitální 3D model okolí, díky němuž se automobil může pohybovat po ulici v automatickém režimu. A navíc – díky příslušným algoritmům dokáže systém předvídat chování jiných účastníků silničního provozu a samostatně reagovat na veškerá nebezpečí. Správné fungování těchto systémů již potvrdily testy uskutečněné při různých rychlostech, ve dne i v noci.

Související články

Novinky Valeo na autosalonu v Paříži
Novinky Valeo na autosalonu v Paříži

Nacházíme se na prahu revoluce v automobilovém průmyslu, jejímž výsledkem bude zvýšená bezpečnost a ekologičnost automobilů, které budou autonomní a vzájemně komunikačně propojené. V tomto duchu prezentovalo Valeo svůj příspěvek do nadcházejících změn. Třemi novinkami od Valeo jsou: Valeo Cruise4U – ukázka technologie, která umožňuje autonomní jízdu v reálném silničním provozu. Valeo Cruise4U si dokáže […]

Ultrazvuková parkovací čidla Valeo – kvalita OE pro aftermarket
Ultrazvuková parkovací čidla Valeo – kvalita OE pro aftermarket

Skupina Valeo je předním dodavatelem moderních parkovacích systémů na OE. Nyní jako první a jediný dodavatel zpřístupňuje škálu ultrazvukových parkovacích čidel pro nezávislý aftermarketový trh. Počet vozidel, která jsou originálně vybavena parkovacími systémy, neustále roste. Odhaduje se, že do roku 2020 bude až 30% všech vozidel obsahovat čidla Valeo. Rok co rok se zvyšuje také […]

Valeo v České republice
Valeo v České republice

Společnost VALEO je v České republice jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v oblasti automobilového průmyslu, kde dává práci třem tisícům lidí. V České republice se tato francouzská společnost profiluje od roku 1995. VALEO má v tuzemsku tři výrobní závody – v Humpolci, Žebráku a Rakovníku – a od roku 2002 i vývojové centrum v Praze. Vývojové […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!