Valeo Service – udržitelný přístup pro udržitelnější trh s náhradními díly

11. března 2024, 14:45

Tváří v tvář změnám klimatu a klesající kupní síle řidičů je společnost Valeo více než kdy jindy odhodlána podporovat profesionály na aftermarketu v jejich úsilí o ekologičtější a cenově dostupnější transformaci mobility. S ohledem na tuto skutečnost zavedla společnost Valeo Service mnohostranný přístup s názvem I Care 4 the Planet.

Valeo I Care 4 the Planet

I Care 4 the Planet

Tyto iniciativy zahrnují tři oblasti činnosti: nabídku výrobků s větším počtem a rozmanitostí repasovaných autodílů, ekologičtější obaly a logistiku zaměřenou na zkrácení dodacích vzdáleností.

Repasování je vynikajícím způsobem rozvoje

Důležitým faktorem pro snížení dopadu trhu s náhradními díly na životní prostředí je vytvoření udržitelnějšího sortimentu výrobků. Repasované díly využívají v průměru 80 % materiálu původního výrobku a podle analýzy životního cyklu snižují uhlíkovou stopu v průměru o 50-80 % ve srovnání s novým výrobkem.

V souladu s cílem dosáhnout do roku 2050 uhlíkové neutrality zvyšuje společnost Valeo Service své úsilí v oblasti repasování dílů. K listopadu 2022 měla společnost Valeo Service ve svém evropském portfoliu 8.186 položek, přičemž v roce 2023 dodala do nabídky více než 500 referencí ke stávajícím produktovým řadám. Kromě toho budou na trh uvedeny nové a pokročilejší produktové řady, jako jsou e-kompresory, e-pohony a měniče točivého momentu, které doplní tradiční produktové kategorie, jako jsou spojky, startéry a alternátory a kompresory.

Šíření informací

Pouhé zavedení nových výrobků na trh samozřejmě nestačí. Ve spolupráci s Nexus Academy využila v roce 2022 společnost Valeo Service online školení k úspěšnému proškolení více než 200 školitelů Nexus. Tato školení se týkala témat elektrifikace (mild-hybridní technologie a „základní“ úroveň plné elektrifikace), produktů souvisejících s elektrickými vozidly (jako jsou dvojité suché spojky, dvojité mokré spojky a měnič točivého momentu) a repasování.

Společnost Valeo Service navíc usnadnila nalezení alternativního repasovaného výrobku pro jakoukoli spojkovou sadu nákladního vozidla. To vše díky digitálnímu nástroji s názvem „Truck Clutch Kit Finder“. Společnost Frost & Sullivan jí za to udělila titul European New Product Innovation 2022.

Obaly budoucnosti

Další oblastí, na kterou se I Care 4 The Planet zaměřuje, je eliminace plastů a snížení množství barev na obalech. Tyto snahy jdou ruku v ruce se zvyšováním používání recyklovaných materiálů, používáním biologicky rozložitelných materiálů a samozřejmě snižováním množství používaných obalů.

Logicky vzato – Logistika

Poslední oblastí, kterou je třeba považovat za klíčovou z hlediska přístupu I Care 4 the Planet, je logistika. Ta samozřejmě hraje důležitou roli při zajišťování toho, aby se zboží a služby dostaly k zákazníkům včas a hospodárně. Moderní logistický systém však musí brát v úvahu také životní prostředí.

Za prvé, společnost Valeo Service věnuje zvláštní pozornost tomu, aby výroba probíhala co nejblíže trhům, na kterých jsou výrobky distribuovány. Kromě toho se společnost snaží snížit svou uhlíkovou stopu tím, že zavádí přímé dodávky zákazníkům, aby se vyhnula mezistupňům při distribuci. Tyto aktivity doplňuje podpora sdružení Reforest Action: společnost Valeo Service vysadí za každou tunu přímé dodávky zboží jeden strom.

Společnost Valeo Service nezapomíná ani na detaily, a proto například plánuje optimalizovat naplněnost přepravních kapacit konsolidací zásilek a zlepšením ukládání výrobků na sebe. To vše výrazně snižuje množství tun emisí CO2.

I Care 4 the Planet není jen o skvělých věcech, ale také o pozornosti věnované detailům. Kdekoli se v budoucnu objeví logo I Care 4 the Planet, mohou si být profesionálové z aftermarketu jisti, že pracují s výrobky, u nichž je životní prostředí na prvním místě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!