Společnost Nokian Tyres investuje do stavby továrny v USA

11. května 2017, 10:45

Představenstvo společnosti Nokian Tyres se rozhodlo investovat do třetí továrny. Nová továrna vyroste na zelené louce ve městě Dayton ve státě Tennessee v USA. Roční kapacita továrny dosáhne 4 milionů pneumatik s možností budoucího rozšíření a součástí budovaného komplexu se stanou i skladovací prostory s kapacitou pro 600.000 pneumatik. Celková výše investice je v tomto okamžiku přibližně 360 milionů amerických dolarů. Zahájení stavby je plánováno na začátek roku 2018 a první pneumatiky opustí výrobní linky v roce 2020. Nokian Tyres bude stavět továrnu na zelené louce v Tenesse

„Továrna je především strategickým rozhodnutím, které umožňuje společnosti Nokian Tyres pokračovat v jejím plánu růstu. V nadcházejících letech se očekává nárůst celkového počtu prodaných pneumatik a díky této investici získáme potřebné kapacity. Továrna v Daytonu nám umožní nejen lépe a efektivněji obsloužit naše zákazníky v Severní Americe, ale zároveň zlepší naše výrobní kapacity a služby zákazníkům v celosvětovém měřítku,“ říká Petteri Walldén, předseda představenstva společnosti Nokian Tyres.

 „Výběr Severní Ameriky ukazuje na náš závazek vůči zákazníkům v jedné z našich nejvýznamnějších oblastí růstu. Město Dayton v okrese Rhea County bylo vybráno na základě několika faktorů, mezi něž patří dostupnost kvalifikované pracovní síly, logistické výhody a vstřícná obchodní administrativa. Po důkladném průzkumu bylo jasné, že Tennessee je pro továrnu nejlepší možná volba, a my jsme hrdí na to, že se staneme součástí tohoto města,“ říká Andrei Pantioukhov, prozatímní prezident a generální ředitel společnosti Nokian Tyres.

 Továrna v Daytonu, která bude zaměstnávat okolo 400 pracovníků, se zaměří na výrobu pneumatik pro osobní vozidla, SUV a užitková vozidla, jež jsou určeny primárně pro severoamerický trh.

 „Toto je významné sdělení jak pro stát Tennessee, tak pro město Dayton. Ukazuje, jak naše ideální poloha a silná pracovní síla vytvářejí prostředí, kde společnosti, jako je Nokian Tyres, budou prosperovat a mít úspěch,“ říká Bill Haslam, guvernér státu Tennessee.

Nová továrna Nokina Tyres v Tenessee

Související články

Portfolio letních pneumatik Nokian Tyres 2017
Portfolio letních pneumatik Nokian Tyres 2017

Základem bezpečného cestování v průběhu nadcházející letní sezóny a dovolených jsou bezpochyby kvalitní letní pneumatiky. Finský výrobce Nokian Tyres uvádí na trh jednu novinku a současně rozšiřuje nabídku stávajících produktů.

Jak předejít poškození pneumatik
Jak předejít poškození pneumatik

Neopatrné parkování u obrubníku nebo kontakt s výmolem mohou vážně poškodit vaši pneumatiku. Stejně tak ji z provozu může vyřadit i ostrý kámen. Pokud pneumatika utrpí tupý nebo ostrý náraz, měl by ji co nejdříve zkontrolovat odborník na pneumatiky. Poškození bočnice totiž vyžaduje ve většině případů nákup a montáž nové pneumatiky.

Nová, rychlá a snadná služba skenování pneumatik SnapSkan od společnosti Nokian Tyres
Nová, rychlá a snadná služba skenování pneumatik SnapSkan od společnosti Nokian Tyres

Nokian Tyres společně s řetězcem autoservisů a pneuservisů Vianor uvádějí na trh SnapSkan, průkopnickou technologii, která měří hloubku dezénového vzorku během jízdy a informuje o ní řidiče. SnapSkan je založený na špičkové 3D skenovací technologii a slouží řidičům na jejich každodenních cestách. Bezplatná a rychlá služba měření dezénového vzorku přináší majitelům vozidel o jednu starost […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!