Cotec: účinnost od prvního brzdění

4. prosince 2011, 0:00

Firma TRW vyvinula inovativní nátěr brzdových destiček Cotec, který umožňuje zvýšit brzdný účinek během prvních brzdění po výměně brzdových destiček.

Inovativní nátěr Cotec, pokrývající třecí část desek, poskytuje mnohem kratší brzdnou dráhu během prvního brzdění po výměně destiček a redukuje riziko snížení síly brzdění v důsledku přehřátí třecího materiálu. Po odjezdu ze servisu je patrné výrazné zlepšení, v některých případech je brzdná dráha kratší až o délku auta. Během následných brzdění, se nátěr stírá a začíná normální proces.

 

TRW oznámila výsledky testů provedených RDW v Nizozemí, které prokázaly, že materiál Cotec použitý na brzdové destičky TRW, dosahuje lepšího výkonu z hlediska zkrácení brzdné dráhy během prvního brzdění než brzdové obložení třech hlavních konkurentů, a také výrobků třídy OE.

Všechny brzdové destičky byly testovány ve stejném vozidle, za stejných povětrnostních podmínek a na stejném úseku silnice. V každém testu byl udržen stejný atmosférický tlak, zatížení přední nápravy bylo 900 kg, zadní 710 kg, stejná rychlost větru, vlhkost a teplota.

Při pátém brzdění po výměně brzdových destiček byla brzdná dráha u OE 10,11 m a u TRW Cotec 7,2 m. Rozdíl činil 2,91 m.

Proto bude nátěr Cotec postupně zaveden na všechny brzdové destičky TRW a nejdříve pro 500 nejpopulárnějších referencí v roce 2011.
 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!