ADS: Tester pro testování regulátorů ovládaných řídící jednotkou (ECU)

10. ledna 2011, 0:00

Dnes se běžně setkáváme s alternátory, které prostřednictvím regulátoru komunikují s řídící jednotkou automobilu a bez patřičného technického vybavení není možné odzkoušet, zda regulátor alternátoru pracuje korektně.

Společnost ADS Autoprofil Morava, dodavatel ND na autoelektriku, přichází s nabídkou takového testeru (obj. č. 900305), jenž otestuje správnou funkčnost regulátorů. Testovací zařízení rychle a přesně odzkouší celkem 16 typů regulátorů typu RVC (smart charging) / PCM (power-train control module) od výrobců jako Ford, GM nebo Bosch, a to včetně těch nejnovějších značky Denso, hojně používaných v motorech TDCi. Naprosto rutinně toto zařízení otestuje např. regulátor z Fordu Focus 1,8 s alternátorem Magneti Marelli.

Tester se vyznačuje jednoduchým zapojením a obsluhou. Součástí testeru jsou tři typy patic, a proto odpadá složité zapojení jako u jeho předchůdce, který uměl odzkoušet pouze jeden typ regulátoru (Cargo 230790). Zařízení je určeno pro všechny autoelektrikáře a opraváře z oboru.

K použití tohoto testeru potřebujete testovací stolici na alternátory nebo zařízení, které roztočí alternátor minimálně na 4.000 ot. min-1 nebo tester regulátorů, který má výstup střídavého proudu. Na testovací stolici regulátor odzkoušíte pouze na alternátoru, kde se střídavý výstup bere z jedné fáze diodového můstku alternátoru. Máte-li pouze tester regulátoru se střídavým výstupem proudu, lze odzkoušet jen samotný regulátor zdemontovaný z alternátoru.

Další informace o produktu vám poskytne zákaznická linka firmy ADS Autoprofil, tel. 553.810.400, autoprofil.cz.

 

 

Související články

KNOW-HOW: Plakát zapojení patic regulátorů
KNOW-HOW: Plakát zapojení patic regulátorů

Velkoobchodní společnost ADS Autoprofil Morava, importér ND pro autoelektriku, po náročných přípravách dokončila projekt „Zapojení patic regulátorů“, který byl nedávno představen odborné veřejnosti. Tento projekt má za ambici seznámit profesionály z oblasti oprav autoelektriky s aktuální problematikou alternátorů, respektive regulátorů v těchto alternátorech, které jsou ovládány řídící jednotkou vozidla – E.C.U. Navíc zde naleznete nejen […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Anonym, 17. července 2016, 9:44 0 0

DOBRÝ DEN
MÁM DOTAZ KOLIK STOJÍ TESTER REGULÁTORŮ ECU
sladek-car@seznam.cz AUTOELEKTRO SLÁDEK KRYRY 43981
MOB.739821718

Odpověď

Anonym, 17. července 2016, 9:44 1 0

DOBRÝ DEN
MÁM DOTAZ KOLIK STOJÍ TESTER REGULÁTORŮ ECU
sladek-car@seznam.cz AUTOELEKTRO SLÁDEK KRYRY 43981
MOB.739821718

Odpověď

Anonym, 18. července 2016, 9:09 0 -1

Dobrý den, musíte se obrátit přímo na prodejce firmu ADS Autoprofil. Tel. 553 810 400, www.autoprofil.cz.

Odpověď