KNOW-HOW: Plakát zapojení patic regulátorů

11. listopadu 2013, 16:21

Velkoobchodní společnost ADS Autoprofil Morava, importér ND pro autoelektriku, po náročných přípravách dokončila projekt „Zapojení patic regulátorů“, který byl nedávno představen odborné veřejnosti.

Tento projekt má za ambici seznámit profesionály z oblasti oprav autoelektriky s aktuální problematikou alternátorů, respektive regulátorů v těchto alternátorech, které jsou ovládány řídící jednotkou vozidla – E.C.U. Navíc zde naleznete nejen uvedené patice s E.C.U. komunikací, ale prakticky všechny v praxi vyskytující se patice regulátorů. Mnohým z Vás chce společnost ADS zjednodušit práci tím, že Vám pomůžeme doplnit nebo odstranit neúplnou znalost zapojení pinů v paticích konkrétních regulátorů.

Jistě často oslovujete své dodavatele s žádostí o pomoc při identifikaci jednotlivých pinů v patici regulátoru. Chcete regulátor odzkoušet, ale nejste si jisti, zda ho nepoškodíte nesprávným zapojením. Bojíte se, že byste regulátor ovládaný řídící jednotkou mohli zničit.

Společnost ADS Autoprofil reaguje na zvýšenou frekvenci takových žádostí o zapojení regulátorů , kde dochází k jednosměrné nebo obousměrné komunikaci s E.C.U. tím, že navrhla plakát velikosti A1, kde jsou přehledně vyobrazeny téměř všechny patice regulátorů s popisem a významem jednotlivých pinů. Jde vlastně o plakáty dva, jelikož patic je celkem sto šedesát. Samozřejmě, že zde nenaleznete všechny existující patice regulátorů, se kterými se v současnosti můžete v praxi setkat. Proto také jsou již v provozu zcela nové webové stránky, které budou reagovat na aktuální dění na poli regulátorů a jejich patic, respektive významu jednotlivých pinů.

Navíc se stránky programovaly tak, aby umožňovaly komunikaci mezi tazateli a techniky ADS. Pokud se i Vy zapojíte do diskuzí spojených s jednotlivými paticemi, podělíte se o svou zkušenost s ostatními odborníky, čímž příště usnadníte práci třeba sám sobě tím, že si vyhledáte na webu potřebnou informaci uloženou jiným uživatelem.

Webovou prezentaci naleznete na www.regulator-zapojeni.cz.

Související články

ADS: Tester pro testování regulátorů ovládaných řídící jednotkou (ECU)
ADS: Tester pro testování regulátorů ovládaných řídící jednotkou (ECU)

Dnes se běžně setkáváme s alternátory, které prostřednictvím regulátoru komunikují s řídící jednotkou automobilu a bez patřičného technického vybavení není možné odzkoušet, zda regulátor alternátoru pracuje korektně. Společnost ADS Autoprofil Morava, dodavatel ND na autoelektriku, přichází s nabídkou takového testeru (obj. č. 900305), jenž otestuje správnou funkčnost regulátorů. Testovací zařízení rychle a přesně odzkouší celkem […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

džarda, 23. srpna 2019, 15:26 0 0

Dobrý den, dá se prosím zaslat popřípadě koupit plakát zapojení patic aleternátoru? děkuji jjara.sramek@seznam.cz

Odpověď

Anonym, 10. ledna 2021, 12:17 0 0

Dobrý den, dá se prosím zaslat popřípadě koupit plakát zapojení patic aleternátoru? děkuji zoubek.j@email.cz

Odpověď