Provádíte drobné servisní služby?

17. srpna 2020, 1:00

Vyplatí se provádět drobné služby? Malé služby, jako je výměna žárovek, stěračů, baterie apod. Co si myslíte o jejich ziskovosti? Zúčastněte se naší ankety.

Které drobné služby jsou nejziskovější? Toto je v našem odvětví odvěká otázka. Náš nedávný kalkulátor oprav ukázal, že jak v Česku, tak v dalších zemích střední a východní Evropy je zisk z výměny pneumatik větší než u komplexnějších služeb, jako je výměna spojky. Úvahy o tomto tématu jsou samozřejmě většinou teoretické, protože výměna pneumatik je sezónní záležitostí, a aby byla zachována kontinuita práce v servisu, musíte tuto teoreticky méně ziskovou práci provádět.

Vyplatí se věnovat čas nejmenším službám, jako je výměna žárovek, stěračů, baterie apod.?

Někteří mechanici se domnívají, že tento druh činnosti je ztrátou času, narušuje soustředění mechanika na hlavní úkoly a způsobuje nákladné zpoždění při jejich provádění. Jiní však tvrdí, že takové služby přinášejí zisk. Jsme zvědaví, co si o tom většina u vás myslí, proto vás zveme k účasti v naší anketě. Výsledky představíme brzy.

Provádíte ve svém servisu drobné služby ?

Anketa je dokončena!

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Anonym, 18. srpna 2020, 13:39 0 0

Provádíme drobné služby jako je výměna žárovek,stěračů,baterie ovladačů,a pod.Obvykle účtujeme pouze materiál. Během posledních roků se snažíme selektovat zákazníky , kteří tuto službu cíleně využívají , stejně jako např. levné akce.
Úpřímně řečeno ,takový člověk není pro servis perspektivní a pouze kalí vody a otravuje studny.

Odpověď