České a Slovenské setkání diagnostiků

18. února 2011, 0:00

Ke čtvrtečnímu ránu, dne 28.4., bude o deváté hodině zahájen historicky první „DIAGNOSTIC CON“, který má za úkol nejen odprezentovat trendy a důležité informace pro všechny autoopravny, ale také seskupit více lidí stejného zájmu na jednom místě, aby si mohli vyměnit zkušenosti a užitečné informace.

28.4.2011 od 9 hodin 
Bělá pod Bezdězem (Vrchbělá – Areál Motorland Bělá)
Příjezdová cesta značena šipkami od hlavní silnice.

Zajímá Vás jak budeme v budoucnu moci diagnostikovat moderní vozy a jak k těmto získávat data a informace z internetu? Zda budeme moci přehrávat řídící jednotky opravnými flash-daty, jak to situace čím dál častěji vyžaduje? Jak bude vypadat pokračování blokové výjimky? Vedle těchto témat jsou na pořádku dne i další velmi aktuální příspěvky a informace od specialistů z oboru elektroniky motoru, automatických a digitálně řazených převodovek, elektropohonů, olejářů nebo zastupitelů výrobců diagnostik a opravářů komponentů moderních motorů.

Prohlédněte si níže uvedenou náplň akce a obsahy jednotlivých prezentací a pokud máte zájem, tak dlouho neváhejte, jelikož je počet účastníků omezen na pouhých 250.

Přihlásit se můžete na www.fcd.eu, kde najdete další informace.
Cena vstupenky je 1.200,- Kč.

Časový harmonogram:

09:00  Zahájení

09:15 První část prezentací dle jednotlivých specializací. 
Probíhá v hlavním stanu do polední přestávky.

09:15 Začátek výstav a workshopů
Během celého dne do 17 hod. budou na zvláštních stáncích probíhat demonstrace zajímavých diagnostických zařízení a workshopy.

12:00 Oběd a Catering

13:30 Druhá část prezentací dle jednotlivých specializací.
Probíhá v hlavním stanu do c.a. 16:30 hod.

17:00 Vizitkové odpoledne a večírek
Vizitkové odpoledne a následující večírek v hlavním stanu bude ideální možností, dát se při troše občerstvení do řeči s ostatními účastníky akce a navázat užitečné kontakty. Pro odreagování a podporu při navázování kontaktů pro Vás budou připraveny trenažery, které Vám umožní zařádit si na tratích s WRC aniž byste riskovali havárii se všemi následky.

22:00 Závěr akce

Jednotlivá témata a prezentace:

Statistické údaje z oboru autoopravárenství k jednotlivým krajům
SCC, Ing. Zdeněk Vlášek
Konzultační služby a analýzy v oboru autoopravárenství. Prezentace počtů automobilů na kraje a souhrny důležitých informací pro zaměření autodílen na jednotlivé oborové segmenty.

Nové unifikované formáty diagnostických protokolů a jejich úloha v diagnostice
E4T – electronics for transportation, Ing. Tomáš Novák
Zavádění protokolů UDS, tzv. otevřeného formátu ODX (Open Data Exchange) – nová unifikovaná platforma diagnostiky UDS (Unified Diagnostic Services) dle ISO 14229 – je nový formát pro diagnostické protokoly.

Vše co jste nevěděli o převodovkách
Ivan Sixta
Kompletní přehled diagnostických parametrů převodovek. Nejen digitálně řazené automatické převodovky ale i diagnostika závad Haldex a rozvodovek, opravy převodovek a jejich řídící elektroniky, diagnostické odborné rady, pomoc při odstraňování problémů na podvozku 4×4.

Nečistoty v palivech
TRIFOSERVIS, Ing. Vladislav Marek
Prezentace o problematice nečistot v palivech a mazivech a jejich řešení. Firma TRIFOSERVIS je pilotním a školícím pracovištěm pro tribodiagnostiku v rámci Asociace technických diagnostiků ČR a spolupracuje úzce s výrobci maziv a jejich uživateli.

Procesy kontroly emisí
TÜV SÜD, Ing. Pavel Šterba
Bude možné zapojení nesmluvních autoopraven do procesu kontroly emisí u moderních vozidel. Mezinarodni, resp. Evropské směrnice a nařízení ve vztahu na technicko-logická zdůvodnění těchto nařízení.

Budoucnost kontrol emisí moderních vznětových motorů
AVL DiTEST, Otto Loacker
Dopad směrnice EU 2009/40/EC na kontrolu emisního schování vozidel v provozu a technická řešení kontrolních metodik a procedur s ohledem na měřící techniku pro vozy se vznětovými motory s extrémně redukovanou kouřivostí.

Bloková výjimka pro nesmluvní autoservisy
AUTOBENEX, Martin Hroš
Rozsah současné Blokové výjimky a její dopad na servis a údržbu automobilů v záruce výrobce. Přednáška bude zaměřena na servis a údržbu.

Opravy řídících jednotek
ACTRONICS – Ing. Tomáš Nechvátal, Svoboda & Partner
Systém oprav řídících jednotek nizozemskou společností ACtronics, která se specializuje na generální opravy elektronických součástek automobilů.

Bezpečnost práce u diagnostiky vozidel s elektropohony
AVL DiTEST, Klaus Schulte
Kdo se bude chtít pouštět jako první do elektromobilů, bude muset splňovat přísná bezpečnostní kritéria. Inspekce vysokonapěťové palubní sítě – nedomyslitelná součást všech oprav a reklamací na těchto vozidlech bude vyžadovat protokolární zápis o stavu vozidla z hlediska bezpečnosti.

Diagnostika nečistot paliv a maziv
SGS Czech Republic, Miloš Auersvald
Výsledky rozsáhlého průzkumu kontaminace paliv a maziv a jejich diagnostika.

Poradenství v projektech AFS, ADS, ACS
AUTOBENEX – Radek Černý
Význam diagnostiky vysokotlakých dieselových systémů v nezávislých autoservisech, prezentace zkušeností a výsledků spolupráce s diesel servisním střediskem.

Vlastní diagnostika koncernu VW pro nesmluvní autoopravny
HR Carsoft, Ing. Martin Richter
Rozsah školení komfortních funkcí a budoucnost programu SuperVAG v návaznosti na formáty ODX (UDS-protokoly).

Maziva, aditiva a moderní motory
SGS Czech Republic, Ing. Ladislav Fuka
Dodržování doporučených olejů a vliv na záruky.

Nové pohledy na čistotu paliv
Ing. Vladimír Matějovský

Prezentace nových funkcí 5.verze portálu pro diagnostiky www.fcd.eu a náhled do inovace živých školení s návazností na online učebnici
FCD s.r.o., Libor Fleischhans

Účast bohužel odmítnul garant pro novelu zákona o emisích, pan Ing. Burian z odbor provozu silničních vozidel Ministerstva Dopravy ČR s následujícím odúvodněním: “Zákon č. 56/2001 Sb. obsahuje základní podmínky, které zakládají povinnosti pro provozovatele motorových vozidel ve věci emisí. Technickou specifikaci procesu měření emisí stanovuje prováděcí právní předpis, vyhláška č. 302/2001 Sb. Novela zákona zachovává dosavadní strukturu a obsah měření emisí; je zatím zpracována v pracovní úrovni, bez absolvování povinných připomínkových řízení. Na novelu zákona bude navazovat novela vyhlášky, která bude teprve technické změny obsahovat. Odborné práce na ní však nebyly zahájeny. Současný stav novelizačního procesu proto není možné odpovědně prezentovat.”

Pořadatel akce
IHR-TECHNIKA s.r.o., Boleslavská 902, 293 06 Kosmonosy, IČO: 49827847, www.ihr-tech.cz
Kontaktní osoba: Libor Fleischhans, fleis@ihr-tech.cz, +420 317 471 910
“Diagnostic Con” je produktem FCD s.r.o. – všechna práva vyhrazena (www.fcd.eu).

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!