TEXA: Certifikace ISO/TS16949

21. února 2011, 0:00

Po obdržení prvního certifikátu ISO 9001 v roce 2005 a jeho obnovení v roce 2009 má firma Texa od ledna 2011 certifikát ISO/TS 16949, který je zaměřen maximální spolehlivost a stabilitu procesů.

Týká se projektování, testování a tvorbě výrobků, které jsou určeny pro prvovýrobu a s tím spojené jakostní procesy.

TEXA se rozhodla implementovat ISO/TS 16949 v nově vyvinuté zařízení své značky na odpovídající procesy a související služby, i když nebudou určeny pro první montáž. Společnost přijala za své vlastní zvláštní pravidla pro výrobce vozidel, jako jsou:
– Maximální neústupnost ve vztahu k závadám („nulová chybovost“);
– zavést používání nástrojů, FMEA, PPAP, APQP, SPC, MSA;
– motivace a zvyšování povědomí zaměstnanců;
– provozní pohotovostní plány pro zajištění kontinuity podnikání;
– techniky použití statistických údajů.

Nové produkty TEXA budou striktně dodržovat požadované postupy již nové stanice pro obsluhu klimatizace Konfort, testované na předsérii 200 exemplářů.

„Jsme přesvědčeni, že budoucnost bude záviset na kvalitě zařízení a jejich spolehlivosti. Adaptace na přísné normy ISO/TS byla velkým závazkem, které jistě ocení zákazníci, a bude zárukou spokojenosti našich mechaniků, jejichž dosažení bude v budoucnu ještě náročnější, než je dnes„- říká prezident Bruno Vianellem.

Mezinárodní normy ISO/TS 16949 určený speciálně pro prvomonáž v automobilovém sektoru, byl vyvinut IATF (International Automotive Task Force), které zahrnují evropské, americké a japonské výrobce a sdružení automobilového průmyslu. ISO/TS zahrnuje všechny požadavky normy ISO 9001 a dodatečné požadavky specifické pro automobilový průmysl.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!