IHR Technika: Nelegální kopie přístrojů LAUNCH

23. března 2011, 0:00

Na českém trhu lze nakoupit pirátské kopie LaunchX-431 Diagun, které nemusí za pár měsíců vůbec fungovat nebo mohou fungovat úmyslně špatně. Výrobce zahajuje ofenzívu na obranu tzv. „irindexizací“.

Rozpoznané ilegálně přizpůsobené přístroje dle sériových čísel a identifikačních znaků firmware budou atakovány iritačním softwarem, který bude generovat úmyslně nepravdivá hlášení. Navíc, kdo takový přístroj nakoupí u ilegálních prodejců, riskuje i zabavení přístroje celní správou bez náhrady! Celní správa dostala identifikační znaky k rozpoznání ilegálního zboží a jedná. Prodejce ilegálních verzí se navíc vystavuje postihu za únik z dovozní daně nelegálních přístrojů. Úpravci přístrojů se vystavují postihu za pořizování nelegálních kopií a porušování autorských práv. 

Firma LAUNCH v této situaci zároveň vyšla zájemcům o originální přístroj vstříc ještě příznivější cenou a paralelně zahajuje na mezinárodní úrovni pátrání po dodavatelích pirátského zboží a nekompromisně je za asistence Policie a soudů zabavuje. Přístroj, který nelze updatovat jedinou možnou legální cestou na www.x431.com, a kde prodejce slibuje update přes CD nebo e-mailem, je nelegální kopií a vztahují se na něj všechny restrikce a postihy včetně zabavení celní správou bez náhrady.

Paralelně byly zahájeny též intenzivní práce na znesnadnění updatů těchto pirátských verzí v budoucnosti a zavedena opatření na načasovanou blokaci těchto přístrojů updatovaných ilegálními piráty převážně ze zasílaných CD. Kombinované ochranné zásahy firmy LAUNCH budou ztrpčovat používání těchto pirátských přístrojů trvale a budou přitom používat kombinace stále nových prvků pro blokaci a falešné update s úmyslnými chybami.

Fa IHR Technika s.r.o. distribuuje legální verze zakoupené přímo od výrobce pro Evropský trh (LAUNCH Europe) a tudíž se naše ceny od pirátských verzí musí lišit (vysvětlením nízkých cen nelegálních prodejců jsou: kradený software, nelegálně kopírované zboží, bez záruky, výměna možná pouze za jiný ilegálně získaný kus).

IHR Technika s.r.o. nabízí legální verzi přístrojů Launch X-431 Diagun, na které se vztahují týdenní upgrade zdarma a to po dobu 1 roku po prodeji zařízení a kompletní záruka na přístroj dle českého zákona. Všechna námi prodaná zařízení jsou updatovatelná až v četnosti každý týden nový update přes internet a nehrozí u nich žádná časová blokace ani ztráta funkce nebo úmyslně manipulované výstupy!

Pirátské verze prodávají všichni ti, kdož nabízejí výrazně levnější přístroje a update přislíbený přes poštou zaslané CD nebo update přes e-mail. Mezi ilegální prodejce přístrojů Launch Diagun pak patří např. Firma RF systém ze Slovenska:http://www.rfsystem.sk , všechny přístroje prodávané přes AUKRO a po různých internetových bazarech, a kromě jiných i tento obchodní subjekt www.diagnostiky.com, který na AUKRU prodává Launch Diagun spolu s pánskými "tangy" a při prodeji Diagunu se Vám nestydí napsat ani toto: – Citace z jeho stránek: "Při prodeji nového zboží si vždy vyžádejte doklad, pokud o něj máte zájem, jedná se o aukci, nikoliv prodej po internetu, proto nejsem povinnen poskytovat záruku 14 dní a taky ji neposkytuji!"

Adres, ze kterých je možné nelegální pirátskou verzi Launch X-431 Diagun získat je mnoho a dokonce jich přibývá. Lákání na nízké ceny je umožněno pouze nelegálním přeprogramováním a přepisováním identifikačních čísel pirátskými organizacemi v Číně. Výrobce disponuje seznamem těchto identifikačních znaků a vedle toho, že blokuje nebo irreindexačně irituje legální a správný update, poskytuje Policii a celní správě evropských států seznamy a rozpoznávací znaky ilegálního zboží pro jejich zabavování, dodaňování dovozů nelegálních přístrojů a udělování sankcí za obcházení daně z umělé nízkotvorby cen.

Ještě vysvětlení k "irreindexaci" Pokud bude takový pirátsky pořízený přístroj označovat chyby úmyslně jinak, než je skutečnost (úmyslně naprogramované přehmaty) jde o snahu výrobce užívání rozpoznaných pirátských přístrojů znepříjemnit záměnou chybových hlášení. Výrobce již disponuje neustále doplňovanými seznamy "ukradených" sériových čísel a kódů, takže je možné shora popsanou obranu výrobce očekávat.

O této problematice píšeme především abychom Vás diagnostiky varovali před možným úmyslně nesprávným chováním pirátského přístroje a před konečně i před jeho zabavením celní správou, která je o problému úniku daní při proclení informována a tudíž má zájem o příjem z udělených pokut a dodanění z uměle ponížených cen.

Jen pro úplnost: Pokud jsou přístroje Launch objednávány přes tyto stránky, pak se jedná o nelegální přeflashované kopie a každému vlastníkovi hrozí shora popsané sankce včetně zabavení a dovozcům ještě doměření dovozní daně a DPH!!!.

Řešení: Jelikož se mnozí zákazníci ocitli v situaci uživatele pirátských verzí nevinně, chystáme během ca 14 dnů akci "LEGALIZACE SOFTWARU". Každý, kdo takový přístroj vlastní jej může legalizovat tím, že nám oznámí jeho sériové číslo, doplatí přiměřený poplatek a od té chvíle se jeho přístroj bude nechat naprosto legálně aktualizovat přes internet nejnovějšími verzemi přímu u výrobce. O akci a detailech jak bude probíhat, se dozvíte na těchto stránkách.

Článek připravila firma IHR Technika s.r.o. – autorizovaný prodejce LAUNCH

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!