Trakční baterie VARTA u firmy Elán Car

28. července 2011, 0:00

Pokud jste ještě nebyli na dovolené a teprve se chystáte, jistě Vám přijde vhod nabídka Elán Caru na trakční baterie pro karavan či loď, případně jakékoli další využití.

Veškeré podrobnosti na letáku v pdf

Trakční baterie se navenek nijak neliší od autobaterií. Uvnitř baterie je však zásadní konstrukční rozdíl, který činí z trakčního akumulátoru zcela odlišně využitelný zdroj energie. Klasická autobaterie má 2 hlavní účely. První je start motoru, kdy se vyčerpá pouze zlomek uložené energie. Druhým účelem je napájení spotřebičů během provozu vozidla, kdy už je baterie zároveň i dobíjena z alternátoru (osvětlení, svíčky v motoru, rádio, palubní přístroje, atd.).

Autobaterie je konstrukčně navržena tak, aby vždy podala maximální výkon v jednom krátkém okamžiku (start motoru = velký odběr proudu) a poté byla tato energie opět alternátorem doplněna. Delší a opakované vybíjení autobaterii škodí.

Z tohoto hlediska je trakční baterie přesný opak a plní téměř výhradně jediný účel. Nahromaděná energie se odčerpává pomalu, zpravidla až do úplného vybití a jednorázový krátký velký odběr proudu baterii neprospívá. (zdroj: idnes.cz)

Více na www.elancar.cz.


 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!