Osvětlení MAGNETI MARELLI u Auto Kelly

4. března 2013, 17:06

V portfoliu společnosti Auto Kelly se nachází výhradně špičkoví výrobci s produkty nejvyšší kvality, které splňují velmi přísné kvalitativní požadavky na trhu. Jedním z nich je právě společnost Magneti Marelli (Fiat Group).

Víte, že…
…Automotive Lighting, divize Magneti Marelli zaměřená na vývoj a výrobu osvětlení a komponent pro automobilový průmysl, obdržela již dvě důležitá mezinárodní ocenění, která zdůrazňují její technologickou výjimečnost, know-how a inovační schopnosti? Jednu za vývoj prvního Full – LED světlometu a druhou speciální odměnu od společnosti Daimler za inovace.
…Magneti Marelli dodává osvětlení následujících výrobních značek: Automotive Lighting, Carello, Siem, Seima, Yorka, Axo Scintex, Vitaloni?
…že v roce 1991, byl Automotive Lighting první, kdo představil xenonové technologie na trhu?

Technologie předních světlometů

AFS – maximum světla, maximum bezpečnosti
Tak zní požadavek téměř každého řidiče automobilu, zvláště pak v noci, na silnicích nižších tříd/polních cestách, v zatočených uličkách, na dálnicích anebo i v městské dopravě. Inteligentní světelné systémy od Magneti Marelli nabízí řešení pro všechno: adaptabilní funkce světel, které se automaticky nastavují podle směru silnice a poskytují optimální přehled i v případě špatného počasí nebo špatných podmínek na ulici.

LED
S rozvojem prvního Full – LED světlometu se začaly všechny funkce sériově vyráběných světlometů produkovat poprvé s technologií LED (blinkry, DRL…). Tyto technologie nabízejí nové možnosti budoucího stylingu, technologií a spotřeby energie. Použití LED technologie snižuje emise CO2 v ovzduší a spotřebu paliva. Tento aspekt je zvláště důležitý s vývojem denního svícení (DRL), které spotřebuje pouze 14 W energie, zatímco spotřeba tradičního denního osvětlení se rovná 300 W. LED technologie se neustále vyvíjí, a to zejména v optimalizaci spotřebě energie.

XENON
V porovnání s běžným halogenovým světlometem poskytuje xenonový světlomet o 200% více světla. Současně je xenonové světlo používáno jak pro potkávací světla, tak i pro dálková světla. Tyto systémy jsou vyrobeny standardně jako xenonové promítací systémy anebo xenonové odrazové systémy. Systémy využívají buď elektromagnetický ovladač, který přepíná klapkou mezi potkávacím a dálkovým světlem (princip promítacího systému) anebo malým pohybem plynové výbojky v samotném reflektoru přepíná na dálkové světlo (princip odrazového systému).

HALOGEN
Halogenové žárovky byly nasazovány do světel od poloviny 60. let. V porovnání s jejich předchůdci poskytují halogenové světlomety více světla a vydrží déle. Jsou používány pro všechny světelné funkce předních světel automobilů, jako jsou potkávací světla, dálková světla, mlhová světla a parkovací světla. 

DENNÍ SVÍCENÍ
Existuje mnoho argumentů, které zdůrazňují, jak důležité je řízení v průběhu dne s rozsvícenými světly. Skutečně, světla pro denní svícení přispívají ke snížení počtu nehod, a to i ve špatném počasí. Umožňují řidiči vnímat ostatní účastníky silničního provozu dříve ve zpětném zrcátku a přizpůsobit vaše brzdové reakce odpovídajícím způsobem. Všechna vozidla registrovaná po lednu 2011 musí být vybavena denním svícením.

Technologie zadních světlometů

 ARS
Intenzitu světla zadních světelných funkcí v LED technologii lze přizpůsobit konkrétním potřebám řidičů a různým povětrnostním podmínkám. To v současné době umožňuje rozvoj systémů ARS podobné AFS systému. ARS systém se dokáže přizpůsobit různým silničním podmínkám: například v závislosti na brzdné síle může být síla světla intenzivnější.

LED
Nejen, že LED diody nabízejí inovativní a fascinující stylingové možnosti, ale díky jejich rychlému sepnutí  poskytují také přidanou hodnotu v podobě bezpečnosti. Jako příklad můžeme zmínit situaci, která vyžaduje rychlé brzdění.


Proč světla Magneti Marelli z Auto Kelly?
• Nejširší sortiment
• Cenově nejvýhodnější
• Položky  běžně skladem
• Vysoká kvalita produktů

Aktuální nabídka sortimentu světel Magneti Marelli zahrnuje více než tři tisíce položek, které pokrývají velkou část evropského vozového parku. V průběhu roku je pravidelně rozšiřována o nejžhavější novinky.

Související články

Magneti Marelli na veletrhu TTM 2014
Magneti Marelli na veletrhu TTM 2014

Během výstavy TTM 2014 v Poznani firma Magneti Marelli představí na svém stánku novinky ze sortimentu garážové techniky – tester pro opravy vstřikovačů, stroj pro obsluhu senzorů TPMS, sestavu pro testování vstřikovačů a 3D geometrii. Stanoviště pro opravy vstřikovačů  Souprava umožňuje úplné opravy vstřikovačů CR firmy Bosch. Software provede uživatele celým procesem, uvádí jaké nástroje […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!