Exkluzivně v Auto Kelly: Kompletní sortiment 3M

14. října 2013, 20:14

Někdo může znát 3M produkty z oblasti ochranných pomůcek a netuší nic o čističkách vzduchu nebo stetoskopech. Jiní zase používají žluté Post-it papírky a u doktora dostali lehkou barevnou sádru Soft Cast. Zkratka 3M je prostě synonymem pro řadu rozmanitých výrobků, které spojuje jedno klíčové slovo: inovace. Jedním ze segmentů, kterému se 3M dlouhodobě věnuje, je i automobilový průmysl a právě nyní můžete najít chytré výrobky od 3M i v Auto Kelly.

Vše pro autoopravnu
Auto Kelly zareagovalo na dlouhodobou poptávku po 3M výrobcích a zařadila je do své nabídky. Nově mohou zákazníci v našem sortimentu nalézt tyto produktové skupiny od firmy 3M: lepidla, lepící pásky, tmely a těsnící materiály, dále prostředky na ochranu karosérie, broušení, leštění a kompletní autokosmetiku. Máte tak nyní možnost nalézt vše, co by jste v segmentu autoopravárenství mohli potřebovat.

Špičkové materiály 3M
Důkazem o mimořádné kvalitě 3M produktů je i fakt, že se letos stalo 3M Česko držitelem prestižního oceněni „Dodavatel pro Auto roku 2013“. Vitězem společné ankety Svazu dovozců automobilů (SDA) a Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) se stal nový Volkswagen Golf, při jehož vývoji a výrobě se uplatnily technologie 3M. Opět se potvrzuje, že špičkové materiály 3M představují pro zákazníky vhodný nástroj pro řešení vývojových a konstrukčních otázek spojených s aktuálními i očekávanými trendy, například regulaci emisi a s ni spojeným snižováním hmotnosti.

Pro jasnější představu o produktech společnosti 3M popíšeme pár chytrých řešení, které obratí váš pohled na materiály pro autoopravárenství o 180 stupňů.

3M VHB páska: Nepřekonatelně silné spojení
Tyto oboustranně lepící akrylové pásky nabízejí unikátní vlastnosti, které je předurčují jakožto alternativu k tradičním mechanickým metodám spojováni, jako jsou šrouby, hřebíky, svařování, ale i alternativu k lepidlům. Na rozdíl od tradičních oboustranných lepících pásek jsou VHB™ pásky tvořeny 100% akrylovým lepidlem a tudíž nabízí zcela jiné vlastnosti. Především se jedná o sílu lepeného spoje, odolnost vůči mechanickému namáhání, povětrnostním vlivům, chemickým látkám i ohni. Už samotný název VHB™ (Very High Bond) definuje jeden z hlavních benefitů tohoto produktu. Oproti jiným systémům slouží VHB™ pásky zároveň jako těsnění lepeného spoje, který je tak dlouhodobě chráněn proti vniknutí vody a nečistot. Zároveň pásky pohlcují vibrace, hluk, přizpůsobují se tepelným roztažnostem lepených materiálů a jsou dostupné i v transparentní verzi, takže lepeny spoj může být i zcela čirý.

Unikátní vlastnosti VHB pásky zaručují pevnější a spolehlivější spoje. A díky zrychlení výrobních procesů vám navíc šetří peníze. Jedním z použití VHB pásky v automobilovém průmyslu je např. montáž vnějšího opláštění na kostru karosérie v automobilovém průmyslu či lepení lišt na boční dveře. Ve stále se rozšiřujícím sortimentu pásek VHB jsou produkty určené k lepení a utěsňování hliníku, oceli, plastů, skla, povrchů s běžnými i práškovými nátěry.

Suché zipy nové generace – dokonalé spojení
3M Dual Lock nabízí spolehlivé, ale přesto rozebíratelné spojeni, a je tak alternativou standardních metod spojení, jako jsou šrouby, nýty, západky, lepidla a další. Poskytuje univerzální řešení upevnění všem aplikacím vyžadujícím vysokou flexibilitu a neviditelnou fixaci. Dual Lock samolepící upevňovací systém umožňuje snadné zacházení spolu se zajištěním skvělé pevnosti. Je vyroben z polyolefinové nosné vrstvy vybavené stovkami plastových hlaviček hřibovitého tvaru na krátkých nožkách. Stlačením dvou částí Dual Locku dohromady vznikne stabilní silné znovu rozebíratelné spojení.

Svoje uplatnění nachází system 3M Dual Lock zejména tam, kde z důvodu rozpojování, není možné použít lepidlo či lepící pásku a zároveň je nežádoucí viditelnost šroubků, matiček, nýtků, svarů a jiných mechanických komponentů (např.: vnitřní obložení sloupků
uvnitř automobilů).

3M Sada pro renovaci světlometů: Stojí méně než nová světla
Přechodem od skleněných krytů světlometů k plastovým dosáhli výrobci automobilů úspory nákladů i snížení hmotnosti vozů. Špatnou zprávu pro řidiče představuje fakt, že jsou polykarbonatové kryty i s ochrannou UV vrstvou náchylnější k opotřebení vnějšími vlivy. Do nedávna byla výměna světlometů jediným řešením jejich špatného stavu. Jednodušší a levnější alternativu představuje renovace.

Dle statistik jsou nejčastější potíže při kontrolách STK problémy s osvětlením vozů. Zejména u starších modelů automobilů se totiž často setkáváme se zmatněním nebo zežloutnutím povrchu světlometů. To má za následek jejich nižší výkonnost, a tím i snížení bezpečnosti. Tento problém pomáhá eliminovat renovace světlometů. Ta dodává světlometům opotřebeným povětrnostními vlivy či kartáči myček nový život, a zvyšuje tak bezpečnost. Renovace prodlouží životnost světla zhruba o 3 roky, aplikovat ji lze vícekrát. Zrenovované světlomety zajistí i lepší vzhled vozu a zvyšují jeho hodnotu. Renovace světlometů též představuje levnější řešení, než je koupě nových světel. Zajistí také lepší optické vlastnosti než světlo z druhovýroby.

Renovovat světlomety lze prostřednictvím dvou 3M výrobků – profesionální sady pro renovaci světlometů určenou pro autoservisy, které odborně renovaci provedou anebo lze použít hobby sadu a obnovit vzhled světel vlastními silami doma v garáži. Nejedná se o nikterak složitý proces a zvládne ho každý trochu šikovný řidič jen s použitím vrtačky.

Vyzkoušejte výrobky 3M na RODEO SHOW
Všichni, kteří by se chtěli s vybraným portfoliem 3M výrobků včetně sady na renovaci světel blíže seznámit osobně, mohou navštívit podzimní RODEO SHOW Auto Kelly.

Článek byl uveřejněn v magazínu Info Auto Kelly 03/2013 – ZDE.

Související články

Magazín INFO AUTO KELLY 3/2013
Magazín INFO AUTO KELLY 3/2013

Firma Auto Kelly pro vás připravila další číslo magazínu plného novinek, zajímavostí a technických informací z Auto Kelly. NOVINKY A ZAJÍMAVOSTI Z AUTO KELLY 10 Nový konfigurátor kol na www.autokelly.cz 11 Nová služba: Jednodušší online objednávka servisního zásahu 67 Aktuální přehled školení 76 RODEO SHOW garážového vybavení PRODUKTOVÉ INFORMACE A NOVINKY 06 Novinka: Díly kompletního […]

RODEO SHOW Auto Kelly v plném proudu
RODEO SHOW Auto Kelly v plném proudu

Fotografie RODEO SHOW Auto Kelly na pobočce Most. Navštivte RODEO SHOW i v dalších městech. Více také ZDE a na autokelly.cz.

Auto Kelly: RODEO SHOW garážového vybavení 2013
Auto Kelly: RODEO SHOW garážového vybavení 2013

Rodeo Show garážového vybavení 2013 se blíží. Přijďte si pochutnat a vyjezdit si slevu na býkovi. Více na autokelly.cz

Auto Kelly: Spojky HEC od Valeo vám ušetří čas a vašim zákazníkům peníze
Auto Kelly: Spojky HEC od Valeo vám ušetří čas a vašim zákazníkům peníze

Úspora času, nákladů a nezměněný jízdní komfort po celou dobu životnosti spojky, to jsou největší přednosti nových spojek HEC společnosti Valeo. Spojky HEC (High Efficiency Clutches neboli spojky se zvýšeným výkonem) Valeo byly konstruovány inženýry Valeo jako náhrada za originální provedeni spojky se samonastavovací technologii. Stejně jako se vyvíjejí technologie v celém automobilu, vyvíjí se […]

Mimořádně výkonné autobaterie Bosch nově v Auto Kelly
Mimořádně výkonné autobaterie Bosch nově v Auto Kelly

Pro zimní sezonu 2013/2014 uvádí Auto Kelly novinku v segmentu startovacích akumulátorů – autobaterie značky Bosch. Akumulátory Bosch jsou mimořádně výkonné a splňují vysoké požadavky na kvalitu prvovýroby. Díky tomu patří ke špičce na světovém automobilovém trhu. Bosch vyrábí kompletní portfolio akumulátorů pro každé použití. V Auto Kelly je nyní k dispozici více než 160 […]

Auto Kelly: Víčko chladiče – malé, ale nepostradatelné
Auto Kelly: Víčko chladiče – malé, ale nepostradatelné

Auto Kelly má víčka chladiče v nabídce již řadu let, aktuálně vám nabízí přes 120 druhů víček. Ve výsledku toto skromné množství pokryje drtivou většinu českého vozového parku, protože stejná víčka chladiče používají jak koncernové vozy, tak i spřátelené automobilky. Výběr z nabídky víček chladiče v Auto Kelly: …a dalších více než 120 druhů víček […]

Novinka v nabídce Auto Kelly: SCREENWASH STARLINE NANO WOMAN
Novinka v nabídce Auto Kelly: SCREENWASH STARLINE NANO WOMAN

Auto Kelly představuje horkou zimní novinku. Auto Kelly myslí i na ženy řidičky a má pro ně speciální edici nemrznoucí směsi do ostřikovačů. Tato směs disponuje kromě velmi oblíbené NANO technologie, také velmi příjemnou vůní, která nadchne a zaujme hlavně dámy. Snadné použití zaručuje praktická nálevka u čtyřlitrového balení. Hlavní výhody zimní směsi do ostřikovačů […]

Společnost 3M Česko obdržela ocenění Business Superbrands 2014
Společnost 3M Česko obdržela ocenění Business Superbrands 2014

Program Superbrands funguje jako nezávislá instituce pro hodnocení a odměňování značek v 88 zemích světa. Kritéria pro výběr značek jsou sjednocená, a závěrečná vyhodnocení tak celosvětové uznávaná. Výsadou tohoto programu je především skutečnost, že do něj nelze značku jednoduše přihlásit. Celý výběrový proces vychází z databáze všech registrovaných obchodních značek, ze které vzejde seznam nominovaných […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!