WD Sprej – nyní k dostání u Elitu

18. dubna 2014, 13:10

Univerzální mazivo WD-40 není třeba dlouze představovat, ale protože je jeho historie opravdu zajímavá a málokdo ji zná, pojďme si ji připomenout.

Historie produktu WD-40 sahá až do roku 1952, kdy tři investoři ze San Diega společně s chemikem Normem Larsonem založili společnost Rocket Chemical Company, s cílem vyvinout řadu antikorozních přípravků, primárně určených pro kosmické rakety. Teprve po 1 roce více či méně úspěšných pokusů s různým složením byl vyvinut finální a unikátní přípravek WD-40, jehož název vychází jednak z jeho vlastnosti vodoodpudivosti (Water Displacement), ale také z faktu, že konečné složení přípravku vyšlo jako čtyřicátý pokus v pořadí od začátku vývoje.

Brzy se ukázalo, že tento výrobek má velmi dobré předpoklady pro uplatnění i na spotřebitelském trhu, a tak se v roce 1955 (po odtajnění původního projektu americkou armádou) objevil také v aerosolovém balení a v plechovkách určených pro průmyslový trh.

WD-40 maže, chrání proti korozi, vytěsňuje vodu, vzlíná, proniká, uvolňuje, čistí a lze aplikovat několika způsoby: nástřikem pomocí spreje nebo mechanického rozprašovače, nátěrem, ponořením předmětu do lázně WD-40.

WD-40 ve zkratce
WD-40 je okamžitě a maximálně účinné, rychle penetrující mazivo a konzervant. Slučuje vlastnosti několika výrobků a je nepostradatelným pomocníkem profesionálů i kutilů. Slouží jako ochrana před vlhkostí, oxidací a solnou mlhou. Slouží i jako ochranný prostředek kovových částí zbraní a loveckých pomůcek, mazadlo bowdenů, kuličkových výsuvů, dveřních a okenních pantů, elektronářadí apod. Slouží jako rozpouštědlo starých maziv, uvolňuje zarezlé a zatuhlé mechanismy i zámky.

WD-40 naleznete v eCatu v kategorii: Univerzální díly -> Autochemie a autokosmetika -> Autochemie -> Technické spreje, odmašťovače a maziva -> Maziva a uvolňovače.

Aktivní číslo Název Cena v Kč bez DPH
WD40 200 Univerzální mazivo WD 40 – 200 ml 89,-
WD40 400 Univerzální mazivo WD 40 – 400 ml 149,-
WD40 450 Univerzální mazivo WD 40 Smart Straw – 450 ml 175,-
WD40 5000 Univerzální mazivo WD 40 – 50 l 1.390,-

 

Související články

Novinka v sortimentu firmy ELIT – lanovody řazení v OE kvalitě
Novinka v sortimentu firmy ELIT – lanovody řazení v OE kvalitě

ELIT zahájil prodej lanovodů řazení pro manuální i automatické převodovky. Zboží pochází od španělského dodavatele, který díly nakupuje přímo od výrobců pro prvovýrobu. Lanovody jsou tedy v kvalitě OE. Jen část sortimentu je v „aftermarketové“ kvalitě (toto je případně uvedeno u každé takové položky v katalogu eCat). Sortiment aktuálně čítá více než 100 různých referencí […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!