Auto Kelly: Skvělá kondice klimatizace s kvalitním kondenzátorem

23. června 2014, 19:46

Klimatizace je vítaným doplňkem stále vyššího počtu vozidel obzvlášť v létě. Auto Kelly nabízí nejširší nabídku náhradních dílů pro klimatizace včetně
jednoho z nejdůležitějších – chladiče klimatizace neboli kondenzátoru.

Bez kondenzátoru totiž nemůže fungovat žádný klimatizační systém a jeho kvalita významně ovlivňuje účinnost klimatizačního systému. V Auto Kelly se proto produkty pečlivě kontrolují a vybírají pouze dodavatelé, kteří mají dlouholeté zkušenosti s tímto sortimentem.

Jak se liší chladič vody a kondenzátor klimatizace?
Chladič vody a kondenzátor klimatizace na první pohled vypadají velmi podobně, přesto mezi nimi najdeme několik rozdílů.

Hlavní funkci chladiče je ochlazovat chladící kapalinu, která odvádí teplo vytvořené mechanickou prací od jednotlivých komponentů motoru. Má tedy svůj samostatný okruh, jehož úkolem je udržet provozní teplotu motoru v přijatelných mezích. Kondenzátor má také svůj vlastní chladící okruh, ochlazuje chladící medium, díky kterému můžeme ochladit interiér vozidla a mluvíme tedy o klimatizačním systému.

Z výše uvedeného je zřejmé, že chladičem je vybaveno každé vozidlo a naopak
kondenzátor obsahují jen ty vozy, které mají ve výbavě klimatizaci. Jelikož chlazení motoru má vyšší prioritu, je chladič robustnější a má větší chladící plochu, než kondenzátor, který je pravě z důvodu menší velikosti instalován před chladič.

S vysoušečem či bez?
Neméně důležitým komponentem klimatizačního systému je také vysoušeč, který zajišťuje nulovou vlhkost v celém okruhu nezbytnou pro správnou funkčnost klimatizace. Proto při výměně starého kondenzátoru za nový doporučujeme vždy vyměnit také vysoušeč. Při odpojení kondenzátoru totiž vnikne do hadic klimatizačního systému vzdušná vlhkost, kterou ovšem při opětovném zapojení nedokáže původní vysoušeč pohltit. Správnou instalaci nového vysoušeče tak zajistíte bezproblémový a bezpečný provoz svého klimatizačního systému.

Auto Kelly nabízí vysoušeče i samostatně, nicméně v nabídce můžete najít stovky kondenzátorů s integrovaným vysoušečem. Jejich hlavní výhodou je nižší a tudíž i výhodnější cena, než při nákupu obou dílů samostatně a navíc máte vždy jistotu, že oba díly patří na stejný typ vozidla. Informaci o přítomnosti vysoušeče najdete buď přímo v názvu samotného dílu, nebo v jeho detailnějším popisu.

Nabídka kondenzátorů v Auto Kelly
V nabídce naleznete velké množství kondenzátorů pro většinu automobilů, které jezdí po českých silnicích. Široký sortiment obsahuje více než 2.100 položek, z toho je vždy více jak 90% položek skladem. Pro náročnější zákazníky je v sortimentu nová řada kondenzátorů TOP QUALITY.

Od standardní řady se pozná tím, že má na konci objednacího kódu písmeno „Q“. Tato řada kondenzátorů je kvalitativně srovnatelná s originálními díly. Zaručuje tak nejvyšší kvalitu za aftermarketovou cenu.

Výběr z nabídky kondenzátorů klimatizace:

Související články

Prodej propan-butanových láhví na vybraných pobočkách Auto Kelly
Prodej propan-butanových láhví na vybraných pobočkách Auto Kelly

Ve spolupráci se společností Kralupol firma Auto Kelly v květnu uvedla nabídky propan-butanové lahve o hmotnosti 2 kg, 5 kg a 10 kg. Prodej probíhá ve speciálním režimu jen na některých pobočkách, čili objednávka na www.autokelly.cz není možná. Autorizované prodejní místa jsou na webu Auto Kelly označeny symbolem plamínku. Na těchto místech je zajištěna výměna […]

Magazín INFO AUTO KELLY 2/2014
Magazín INFO AUTO KELLY 2/2014

Firma Auto Kelly pro vás připravila další číslo magazínu plného novinek, zajímavostí a technických informací z Auto Kelly. NOVINKY A ZAJÍMAVOSTI Z AUTO KELLY 28 Šumperk a Mělník v novém + nová prodejna v Hranicích 63 Aktuální přehled školení PRODUKTOVÉ INFORMACE A NOVINKY 06 STOVKY nových dílů pro asijská vozidla 07 Filtry STARLINE: Kvalitní a […]

Auto Kelly: Nová T-verze 3D geometrie STARLINE
Auto Kelly: Nová T-verze 3D geometrie STARLINE

Čerstvou novinkou v sortimentu garážového vybavení je T-verze 3D geometrie STARLINE. Tento typ rozšiřuje nabízenou řadu 3D geometrií o atraktivní model, který vás zaujme nejen svou cenou, jenž je v současnosti nejlepší na trhu. Hlavní výhody:     – kompaktní konzole obsahuje veškeré technologie potřebné k provozu     – bezúdržbové měřící terče     – šetří místo […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!