Elit: Semitrakční baterie TAB – i do solární elektrárny nebo motorového člunu

4. srpna 2014, 16:58

Je možné použít klasický startovací akumulátor pro lodě, karavany, solární panely atd.? Obecně řečeno ano, ale vydrží opravdu velmi krátkou dobu. Protože klasický startovací akumulátor je primárně konstruován pro vydání vysokého výkonu (startovacího proudu) po krátkou dobu při startování vozu. Semitrakční baterie (zvláště Tubular, AGM, Gel) jsou konstruovány pro dlouhodobé pomalé vybíjení s tím, že snesou hluboké vybití a je možno je opět dobíjet.

Jaká je výhoda AGM a GEL akumulátorů?
Jak je uvedeno i níže u konkrétních typů – hlavní výhodou je 100% těsnost těchto baterií – při manipulaci tak nehrozí žádný únik elektrolytu ani plynů z akumulátoru. Mají také výrazně vyšší odolnost vůči vibracím a mohou být namontovány i např. položené na bok

Co výrazně zkracuje životnost baterie?
Udržování baterie ve vybitém stavu zkracuje životnost i těchto semitrakčních baterií, stejně jako skladování v teplejším prostředí. (To platí i pro klasické startovací akumulátory.)

TAB Motion Pasted
Semitrakční baterie, vrchní víko s víčky, odolné vůči hlubokému vybíjení, zesílené desky, vylepšená aktivní hmota a separátory. Počet cyklů: 300. Tato baterie je velmi dobrá v kapacitách 180 Ah a 225 Ah také pro moderní truck a bus aplikace (TAB je například dodává pro autobusy městské hromadné dopravy v Lublani (Slovinsko).

TAB Motion Tubular – NOVINKA
Nejvyšší cyklická odolnost 1200 cyklů, aktivní desky tzv. tubulárního (válcového) typu, vhodná pro lodě karavany a solární aplikace, vrchní víko s víčky (vhodné pro dlouhodobé profesionální využití).

TAB Motion AGM – NOVINKA
VRLA AGM – plně utěsněná a bezúdržbová, vyšší startovací výkon, žádné plynování, vysoká odolnost vůči vibracím, kombinuje výhody AGM a semitrakční baterie, počet cyklů: 400.

TAB Motion GEL – NOVINKA
Elektrolyt izolován v gelu, plně bezúdržbová a utěsněná, samovybíjení  <2 % / měsíc = vhodná pro dlouhodobé skladování (dle teploty skladu), počet cyklů: 500, ideální např. pro sezónní provoz lodí atd.

Výrobce TAB
patří ke špičce v Evropě (č.4 v Evropě v objemu výroby) ve výrobě průmyslových trakčních akumulátorů. Ačkoliv jsou tyto akumulátory spíše doplňkovým sortimentem, patří k často poptávaným akumulátorům zvláště v letním období.

Související články

Elit: Autoskla AGC – naskladnění bočních skel a rozšíření nabídky
Elit: Autoskla AGC – naskladnění bočních skel a rozšíření nabídky

Nyní naleznete v nabídce firmy Elit přes 6.500 předních, bočních, zadních autoskel, bausetů a přislušenství od společnosti AGC. Nově jsou naskladněna boční skla na vozy Škoda a na některé běžné modely vozidel. V oblasti autoskel má pro vás Elit dvě novinky: – Naskladnění bočních autoskel AGC na vozy Škoda a další běžné modely vozidel. – […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!